+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατσιφαράκης Γεώργιος Ελευθέριος

Ορθοπαιδική

Θεραπεία Λεκάνης-Ισχύων

Στην ως άνω περιοχή έχουμε τις συγγενείς και τις χρόνιες παθήσεις. Στις συγγενείς κατατάσσονται οι οστεοχονδρίτιδες και το συγγενές εξάρθρημα του ισχίου.

Στις χρόνιες οι ιερολαγονίτιδες, η αγγυλοποιητική αυτοάνοση αρθρίτιδα, οι οστεοπορωτικές καταστάσεις( pagget? ) και άλλες μη συχνά αναγνωρίσιμες.

Ο πατέρας των ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο της Παγκόσμιας Ορθοπαιδικής, ο δάσκαλός μας αείμνηστος Μανώλης Μιχειλινάκης αλλά και ο καθηγητής μας Κ. Γιώργος Χαρτοφυλακίδης έλεγαν ότι «το μεγαλύτερο μυστικό μια ολικής ισχίου είναι να διαρκέσει τον ελάχιστο δυνατό χρόνο για να περιοριστεί η πιθανότητα σηπτικής μόλυνσης»., ο μεγαλύτερος εχθρός μιας ολικής μετά την κακή τοποθέτηση των υλικών.

Όλες οι θεωρίες περί αναίμακτων τεχνικών μικρών τομών, ρομποτικών τεχνικών, προσθίων ή οπισθίων τομών, super path ή άλλων τινών έχουν τον λόγο τους που υπάρχουν. Αρκεί να μην γίνονται οι ασθενείς πειραματόζωα στα χέρια αυτών που η εμπειρία τους είναι ελάχιστη στις τυχόν επιπλοκές. Κανείς δεν πρέπει να κατηγορεί κανέναν και ο ασθενής θα κρίνει έτσι κι αλλιώς τον ιατρό του από το αποτέλεσμα

Η εξέλιξη έτσι κι αλλιώς δεν θα σταματήσει ούτε την ιατρική επιστήμη ούτε τον ιατρό να προσπαθεί για το καλύτερο. Αλλά κανείς δεν είναι κληρονόμος ή ιδιοκτήτης της τελειότητας ή της πιθανότητας «ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ». Εκεί φαίνεται και η αξιοσύνη του ιατρού.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι όλα ΤΙΤΑΝΙΟ, ΕΝΑ ΚΡΑΜΑ ΧΑΛΚΟΥ και η ποιότητα έχει να κάνει και με την ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ. Δυστυχώς στην χώρα μας πρέπει να λέγονται οι αλήθειες διότι δεν υπάρχει δικαιολογία αποτυχίας.

Σε περίπτωση αστάθειας- αποτυχίας- αστοχίας του υλικού πρέπει να γίνεται αναθεώρηση της ολικής με νέο υλικό άλλης φιλοσοφίας.

Σε περίπτωση ΣΗΠΤΙΚΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ πρέπει να αφαιρείται το υλικό να τοποθετείται ΕΙΔΙΚΟ SPACER με αντιβίωση για τρεις (3) μήνες και μετά να χρησιμοποιείται νέο υλικό ειδικής τεχνολογίας.

Το καθαρό περιβάλλον του χειρουργείου και η εμπειρία του ιατρού τέλος ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.

Ορθοπαιδικός

Κατσιφαράκης Γεώργιος Ελευθέριος

  • Ραιδεστού 56, 17122
  • 2109404120
  • 6945153202
  • info@katsifarakis.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Κυφοπλαστική

περισσότερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποκατάσταση χρόνιας ρήξης δικεφάλου

περισσότερα

Διατομές εκτεινόντων

περισσότερα

Αρθροσκόπηση & Αυτόλογες Κυτταρικές Θεραπείες

περισσότερα
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.