+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737

Ιατρικά άρθρα

Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης

Πολυποδεκτομή

Ο θεράπων ιατρός σας συνέστησε να κάνετε ενδοσκόπηση στο παχύ έντερο και κατά την ενδοσκόπηση βρέθηκε πολύποδας. Ο ενδοσκόπος σας θεωρεί ότι πρέπει ο πολύποδας να αφαιρεθεί. Συγκεκριμένα σας ανέφερε ότι ο πολύποδας που βρέθηκε μπορεί να αφαιρεθεί ενδοσκοπικά, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Σπανιότερα, πολύποδες που χρειάζονται ενδοσκοπική αφαίρεση ανευρίσκονται και στον στόμαχο.

περισσότερα

Γαστρεντερολογία

Τριάντη Βασιλική

Η σημασία της Βιταμίνης D και η σχέση της με την παχυσαρκία στους εφήβους

Τελευταία γίνεται πολύ συζήτηση για την πολλαπλή χρησιμότητα της βιταμίνης D και την σχέση της τόσο με το ανοσοποιητικό σύστημα όσο και με το ενδοκρινολογικό σύστημα.

περισσότερα

Ενδοκρινολογία

Χαλκιάς Κωνσταντίνος

Εαρινές Ιώσεις

Το κοινό κρυολόγημα είναι η πιο συχνή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου και μαζί με την Γρίππη αποτελούν στο δυτικό κόσμο την 1η αιτία νοσηρότητας. Εμφανίζεται με μορφή μικρών ή μεγάλων επιδημιών κυρίως  κατά τους  χειμερινούς μήνες, αλλά και το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Υπάρχει εδώ ένα μπέρδεμα με τους όρους που χρησιμοποιούμε στην καθ’ ημέρα πράξη.

περισσότερα

Πρόληψη

Μοσχόπουλος Ανδρέας

Οριζόντια αύξηση πάχους απόφυσις για τοποθέτηση εμφυτευμάτων

Σε αυτό το περιστατικόν όπως βλέπομεν στην αρχικήν αξονικήν, στην πρόσθιαν περιοχήν της κάτω γνάθου του ασθενούς δεν είναι δυνατή η τοποθέτησις εμφυτευμάτων επειδή η κορυφή της απόφυσις είναι λεπτή.

περισσότερα

Οδοντιατρική

Σκάρπας Γεώργιος

Πώς τα βλαστοκύτταρα θεραπεύουν τις αθλητικές κακώσεις μέσα σε 48 ώρες!

Οι νέες εξελίξεις στις αναγεννητικές και βιολογικές θεραπευτικές επιλογές για κάθε ορθοπαιδική πάθηση.

περισσότερα

Ορθοπαιδική

Μισιτζής Διαμαντής

Μαιευτική παράλυση

Ο νέος απόφοιτος Λυκείου, γεννήθηκε με Μαιευτική παράλυση δηλαδη κάκωση ενός μεγάλου νευρικού δικτύου το οποίο εκτείνεται από τον τράχηλο ως τη μασχάλη στην περιοχή του ώμου και ειναι γνωστό ως βραχιόνιο πλέγμα. Η κάκωση επήλθε κατα την διάρκεια του τοκετού, από υπερβολική έλξη του νευρικού αυτού πλέγματος.

περισσότερα

Ορθοπαιδική

Τριάντη Βασιλική

Τα οφέλη της νηστείας στην αντιγήρανση και στην διατήρηση της νεότητας μας

Η νηστεία, εκτός από τα οφέλη που έχει για την υγεία μας, μας βοηθά και να διατηρούμε τη νεανική εμφάνισή μας. Ας δούμε πώς συμβαίνει και τι τροφές να επιλέγουμε.

περισσότερα

Ενδοκρινολογία

Κωνσταντινίδης Μ. Κωνσταντίνος

Αντιμετώπιση κήλης: Ποια είδη υπάρχουν και ποια είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας;

Οι κήλες ταλαιπωρούν αρκετούς ανθρώπους, όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και εύκολα. Πόσα είδη κήλης υπάρχουν, ποια είναι τα συμπτώματά τους και γιατί η ρομποτική χειρουργική θεωρείται η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης;

περισσότερα

Χειρουργική

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.