+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737

Ιατρικά άρθρα

Μπαρμπουνάκης Νικόλαος

Αρθροσκόπηση Ισχίου

Η αρθροσκόπηση ισχίου είναι μία ελάχιστα επεμβατική τεχνική που εφαρμόζεται σε ορισμένες παθήσεις που αφορούν την άρθρωση του ισχίου. Η συγκεκριμένη άρθρωση λόγω της θέσης καθώς βρίσκεται βαθύτερα, απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική και καλή γνώση της ανατομίας της περιοχής.

περισσότερα

Ορθοπαιδική

Κρομμύδας Μάριος

Εμφράξεις

Κοινώς τα “σφραγίσματα”. Παλιότερα γίνονταν με αμάλγαμα ( τα λεγόμενα μαύρα ή μεταλλικά), ιδίως στα πίσω δόντια. Αυτό το υλικό έχει σχεδόν καταργηθεί και γιατί έχει πια ξεπεραστεί, αλλά κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους.

περισσότερα

Οδοντιατρική

Βασταρδής Γεώργιος

Αυχενική Δισκοκήλη

Πρόκειται για τη πιο συχνή αιτία πόνου στην περιοχή του αυχένα, κατά την οποία ασκείται πίεση στο νωτιαίο μυελό ή και σε κάποιο νεύρο που περνάει από την περιοχή του αυχένα. Η πίεση ασκείται λόγω εκφύλισης του μεσοσπονδύλιου δίσκου η οποία οδηγεί στη πρόπτωση του πηκτοειδή πυρήνα του στο νωτιαίο χώρο.

περισσότερα

Σπονδυλική Στήλη

Med Professionals

Ταξίδια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης: τι πρέπει να γνωρίζω

Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλές πτυχές της καθημερινότητας αλλάζουν και, ως εκ τούτου, στις έγκυες γυναίκες δημιουργούνται συνεχώς ερωτήματα. Ένα κλασσικό ερώτημα είναι:

περισσότερα

Γυναικολογία

Πανέρης Παντελεήμων

Ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική θεραπεία κύστης κόκκυγος με Laser

Η κύστη κόκκυγα αποτελεί ένα κυστικό σχηματισμό στην περιοχή ανάμεσα στους γλουτούς που συνήθως περιέχει τρίχες. Εμφανίζεται συχνότερα στους νεαρούς άνδρες ηλικίας έως 35 ετών περίπου αλλά και στις γυναίκες. Η πλούσια τριχοφυΐα, η παχύσαρκία, η καθιστική ζωή, η υπερβολική εφίδρωση αλλά και η κληρονομικότητα αποτελούν παράγοντες που ευθύνονται για τη νόσος.

περισσότερα

Χειρουργική

Δημολένης Λάμπρος

Οι ψυχοκοινωνικές πτυχές της υπογονιμότητας

Το ψυχολογικό βάρος ξεκινάει ήδη από την στιγμή της διάγνωσης. Τότε το ζευγάρι μπορεί να βιώσει ένα αίσθημα απώλειας σε σχέση με τις προσδοκίες της ζωής ενώ επίσης αναφέρονται επαναλαμβανόμενες υπαρξιακές κρίσεις.

περισσότερα

Γυναικολογία

Κρητικός Νικόλαος

Καρκίνος ορθού: Πότε και πώς γίνεται η μαγνητική τομογραφία

Τι ισχύει για τους κλειστοφοβικούς ασθενείς

περισσότερα

Ακτινοδιαγνωστική

Κυπραίου Αργυρώ

Για ανέμελες βουτιές

Το καλοκαίρι απολαμβάνουμε τη θάλασσα ή τις πισίνες έτσι τα αυτιά μας είναι διαρκώς βρεγμένα.

περισσότερα

Ωτορινολαρυγγολογία

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.