+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Ιατρικά άρθρα

Γριβέας Ιωάννης

Θρέψη σε Ασθενείς με Μεταμόσχευση Νεφρού

Μια επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού σε ασθενή με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (ΧΝΑ-ΤΣ) βελτιώνει τη νεφρική λειτουργία στα όρια του φυσιολογικού αλλά και αναμένεται να διορθώσει διαταραχές θρέψης, που προϋπήρχαν λόγω της νεφρικής ανεπάρκειας.

περισσότερα

Νεφρολογία

Δημογέροντας Γεώργιος

Η θέση της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής στη σύγχρονη Νευροχειρουργική πραγματικότητα

To 1762 o Dr Hunter έγραφε γενικά για τη χειρουργική: «Η χειρουργική, κερδίζοντας από τη γενική πρόοδο της γνώσης, θα καταστεί χωρίς μαχαίρι και χωρίς αίμα!».

περισσότερα

Νευροχειρουργική

Κρομμύδας Μάριος

Κακοσμία Στόματος. Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;

Σύμφωνα με επίσημες έρευνες, περίπου ο ένας στους τέσσερις ανθρώπους αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα κακοσμίας του στόματος. Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση η οποία αφορά ακόμα και σε άτομα που βουρτσίζουν τα δόντια τους τακτικά.

περισσότερα

Οδοντιατρική

Αναστασάκου Κορνηλία

Στοχευμένες Θεραπείες στον καρκίνο μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι τοπική και συστηματική νόσος. Ένα 70% του κέρδους επιβίωσης προέρχεται από το χειρουργείο. Σε περίπτωση διατήρησης του μαστού συστήνεται να γίνει και ακτινοβολία για τον τοπικό έλεγχο- σπανιότερα σε περίπτωση μαστεκτομής.

περισσότερα

Ογκολογία

Φλέσσας Ιωάννης

Εναλλακτικές Μεθόδοι Απεικόνισης FDG-PET, Ενδοσκόπηση Θηλαίων Πόρων

FDG-PET/CT Η FDG-PET/CT είναι μια νέα απεικονιστική μέθοδος η οποία επιτρέπει την απεικόνιση των δεδομένων της PET και της CT σε μία εικόνα. Η διαγνωστική ακρίβεια της PET/CT είναι υψηλότερη συγκρινόμενη με κάθε μία χωριστά, εξαιτίας της ακριβούς ανατομικής συσχέτισης της ανώμαλης πρόσληψης FDG και της λειτουργικής συσχέτισης των ύποπτων μορφολογικών ανωμαλιών.

περισσότερα

Πρόληψη

Λαγογιάννη Ειρήνη

Λεύκη: Συμπτώματα & Αντιμετώπιση

Η Λεύκη είναι μια δερματική πάθηση κατά την οποία περιοχές του δέρματος και των βλεννογόνων, χάνουν σταδιακά τη φυσιολογική τους χρωστική-τη μελανίνη δηλαδή- και γίνονται λευκές.

περισσότερα

Δερματολογία

Τσαπακίδης Ιωάννης

Ρομποτική χειρουργική γονάτου

Η ρομποτική χειρουργική είναι η πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική μέθοδος στις χειρουργικές επεμβάσεις. Για ασθενείς που υποφέρουν από παθήσεις γόνατος, η μέθοδος της ρομποτικής εγγυάται μειωμένο χρόνο ανάρρωσης και καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

περισσότερα

Ορθοπαιδική

Δρέττας Πέτρος

Φάρμακα και μειωμένη libido

Παρόλο που είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς το κάθε φάρμακο μπορεί να επηρεάσει τον καθένα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φάρμακα τα οποία επηρεάζουν τη libido.

περισσότερα

Ουρολογία

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.

MED TOURISM
GREAT GREECE FOR EVER