+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737

Ιατρικά άρθρα

Δημογέροντας Γεώργιος

Ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για τα οστεοπορωτικά κατάγματα της σπονδυλικής στήλης

Ποια είναι η αιτία των οστεοπορωτικών καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης; Οι κυριότερες αιτίες οστεοπορωτικών καταγμάτων είναι η πρωτοπαθής και η δευτεροπαθής οστεοπόρωση. Οι συχνότερες μορφές της πρωτοπαθούς οστεοπόρωσης είναι η μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση, η γεροντική οστεοπόρωση και η ιδιοπαθής οστεοπόρωση.

περισσότερα

Νευροχειρουργική

Κρομμύδας Μάριος

Καούρα και Στοματική Υγεία

Κάθε μέρα ασθενείς επισκέπτονται τα οδοντιατρεία όχι μόνο με ανησυχίες σχετικά με τα δόντια και τα ούλα τους αλλά και με ζητήματα που αφορούν στην γενική τους υγεία. Έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι η οδοντιατρική αφορά πλέον ολόκληρο τον οργανισμό εξαιτίας της αλληλεπίδρασης του στόματος με άλλα όργανα.

περισσότερα

Οδοντιατρική

Αναστασάκου Κορνηλία

Κληρονομούμενος καρκίνος μαστού-ωοθηκών - Γονίδια καρκίνου μαστού

Κληρονομείται ο καρκίνος του μαστού; Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι είχαν παρατηρήσει ότι κάποια είδη καρκίνου επαναλαμβάνονταν μέσα στις ίδιες οικογένειες.

περισσότερα

Ογκολογία

Φλέσσας Ιωάννης

Καρκίνος Μαστού στον Άνδρα

Ο καρκίνος του μαστού στους άνδρες αποτελεί το 1% του συνόλου των καρκίνων του μαστού. Η μέση ηλικία διάγνωσης του καρκίνου αυτού είναι τα 70 έτη και έχει παρόμοια βιολογική συμπεριφορά με τον καρκίνο του μαστού στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

περισσότερα

Χειρουργική

Τσαπακίδης Ιωάννης

Ολική αρθροπλαστική ισχίου με πολύ μικρή τομή(MIS - Minimal Invasive hip arthroplasty)

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου αποτελεί την πλέον ελάχιστα επεμβατική τεχνική εκλογής. Κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο αρθροπλαστικές ισχίου συνολικά εκτελούνται σε όλο τον κόσμο. Έχουν προταθεί και έχουν γίνει διάφορες προσπελάσεις προκειμένου να γίνει με επιτυχία το χειρουργείο αυτό. Τα τελευταία χρόνια είχε δωθεί μεγάλη έμφαση στη διενέργεια του χειρουργείου αυτού με όσο γίνεται μικρότερη προσπέλαση και απώλεια αίματος. Έτσι, επινοήθηκε η τεχνική MIS - Minimal Invasive hip arthroplasty, προσθιοπλάγια προσέγγιση από τον Heinz Röttinger, ως μία τροποποίηση της κλασικής Watson-Jones προσθιοπλάγιας προσέγγισης.

περισσότερα

Ορθοπαιδική

Κουτσοκέρα Αλεξάνδρα

Φυματίωση

Η φυματίωση είναι μια σοβαρή νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Tuberculosis ή μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης. Η μετάδοση της νόσου γίνεται αερογενώς με τον βήχα, την ομιλία, το γέλιο, το φτέρνισμα, το τραγούδι ή μετά από στενή επαφή με πάσχοντα.

περισσότερα

Πνευμονολογία

Δρέττας Πέτρος

SH.A.RP. Ποιο είναι το δικό σας αίτημα;

Μια πάθηση πολλές φορές δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μια φαρμακευτική αγωγή. Πολλές φορές έχει να κάνει με την ψυχή και ό,τι μπορεί να την αφορά. Για τον λόγο αυτό κάθε ασθενής πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια ξεχωριστή περίπτωση και να προσεγγίζεται με τρόπο που να αφορά το δικό του αίτημα, τον δικό του λόγο για τον οποίο επισκέπτεται τον κάθε γιατρό.

περισσότερα

Ουρολογία

Γεωργιάδης Παύλος

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τον χρόνο θεραπείας της προστατίτιδας;

Κάθε περίπτωση διαφέρει. Οι κύριοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια της θεραπείας είναι οι εξής:

περισσότερα

Ουρολογία

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.