+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737

Ιατρικά άρθρα

Κυπραίου Αργυρώ

Η ενισχυτική ρινοπλαστική

Σύγχρονες μέθοδοι, βασισμένες σε στοιχεία από τον ίδιο μας τον οργανισμό, αποκαθιστούν τη λειτουργικότητα και βελτιώνουν την εικόνα της μύτης.

περισσότερα

Ωτορινολαρυγγολογία

Μπάρλα Γιούλα

Καταρράκτης: Επέμβαση καταρράκτη & Eνδοφακοί για αντιμετώπιση και των διαθλαστικών παθήσεων & της πρεσβυωπίας

Καταρράκτης ονομάζεται η θόλωση του φυσικού φακού του οφθαλμού που προκαλεί σταδιακή ελάττωση της όρασης.

περισσότερα

Οφθαλμολογία

Κοντογιάννης Θάνος

Γυναικομαστία

Πρόκειται για διαταραχή των ανδρικών μαστών αρκετά συχνή, 65% στους   έφηβους στις ηλικίες 12-15 ετών και 40% στους άνδρες. Στους έφηβους εμφανίζονται διογκωμένοι οι μαστοί φυσιολογικά λόγω της υψηλής σχέσης οιστραδιόλης – τεστοστερόνης λόγω έναρξης της ανδροποίησης και υποχωρεί η διόγκωση μετά 2-3 χρόνια περίπου.

περισσότερα

Πλαστική Χειρουργική

Γελέκη Τίνα

Ατοπική Δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα (αλλιώς ατοπικό ή βρεφικό έκζεμα) είναι μια χρόνια, κνησμώδης, φλεγμονώδης νόσος του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην παιδική ηλικία και έχει πορεία με εξάρσεις και υφέσεις.

περισσότερα

Δερματολογία

Παυλίδης Γεώργιος

Ανεύρυσμα εγκεφάλου

Το ανεύρυσμα εγκεφάλου είναι ένα παθολογικό «ξεχείλωμα» προς τα έξω σε μία από τις αρτηρίες του εγκεφάλου. Έχει υπολογιστεί ότι ένα στα δεκαεπτά άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξει ανεύρυσμα εγκεφάλου στη διάρκεια της ζωής του. Ανευρύσματα μπορούν να υπάρξουν σε άτομα όλων των ηλικιών, αλλά τα πιο συχνά ανιχνεύσιμα είναι σε ηλικίες 35 έως 60.

περισσότερα

Νευροχειρουργική

Τριανταφύλλου Χρήστος

Το σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα και η ανοικτή & ενδοσκοπική διάνοιξη του καρπιαίου συνδέσμου

Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα (για συντομία ΣΚΣ) καλείται το σύνολο των συμπτωμάτων & σημείων απο πίεση του Μέσου Νεύρου στον καρπό. Είναι 8 φορές συχνότερο στις γυναίκες, ενώ σε μικρές ηλικίες είναι συχνότερα δευτεροπαθές.

περισσότερα

Ορθοπαιδική

Ποθουλάκης Ιωάννης

Καρκινος παχεος εντερου και ορθου

Το παχύ έντερο είναι το τελευταίο τμήμα του πεπτικού σωλήνα και λειτουργικά σχηματίζει τα κόπρανα με τα οποία αποβάλλονται οι τροφές που δεν απορροφούνται από τον οργανισμό. Αποτελείται από 5 τμήματα:το ανιόν, το εγκάρσιο, το κατιόν,το σιγμοειδές και το τελικό τμήμα που ονομάζεται ορθόν. Ο καρκίνος μπορεί να αναπτυχθεί σε όλα τα τμήματα με συχνότερη εντόπιση στο σιγμοειδές και το ορθόν. Εχει αποδειχθεί ότι το 90% των καρκίνων ξεκινούν σαν πολύποδες και με τα χρόνια μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο.

περισσότερα

Χειρουργική

Σαζανίδης Βασίλειος

Γαστροσκόπηση

Η γαστροσκόπηση είναι μία διαγνωστική εξέταση, κατά την οποία ελέγχεται με άμεση όραση, το ανώτερο πεπτικό σύστημα (οισοφάγος, στομάχι, δωδεκαδάκτυλο).

περισσότερα

Γαστρεντερολογία

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.