+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737

Ιατρικά άρθρα

Θεοδωρόπουλος Γεώργιος

Καρκίνος: Όταν τα κύτταρα τρελαίνονται

Ο καρκίνος αποτελεί μία κατάσταση που προκαλεί το φόβο σε κάθε άνθρωπο, ακόμη και σε αυτούς που στερούνται ιδιαίτερης ιατρικής πληροφόρησης. Κι αυτό γιατί η ύπαρξή του αποτελούσε και, δυστυχώς και σήμερα, εξακολουθεί να αποτελεί τον προάγγελο του τέλους της ζωής του ανθρώπου που είχε την ατυχία να πληγεί από την «επάρατη» νόσο.

περισσότερα

Ογκολογία

Μπακογιάννης Απόστολος

Συχνές ερωτήσεις για τον καρκίνο του μαστου

Ο καρκίνος του μαστού είναι ένας κοινός όρος για έναν καρκινικό (κακοήθη) όγκο που ξεκινά από τα κύτταρα του μαστού. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μία ασθένεια. Μάλλον είναι αρκετές ασθένειες που συμπεριφέρονται διαφορετικά.

περισσότερα

Χειρουργική μαστού

Μαρίνη Μαστρογιαννάκη Αλεξάνδρα

Μηνιγγίτιδα

Μηνιγγίτιδα αποκαλείται η φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών που περιβάλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και συνολικά είναι γνωστές ως μήνιγγες. Η μηνιγγίτιδα προκαλείται από διάφορες αιτίες, περιλαμβανομένων των μολυσματικών παραγόντων, του τραυματισμού, καρκίνου και συγκεκριμένων φαρμάκων.

περισσότερα

Πρόληψη

Σκάρπας Γεώργιος

Αναγεννητική ιατρική και Βιολογικές θεραπείες: Σύγχρονη αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων

Η αναγεννητική ιατρική στις περιπτώσεις των αθλητικών κακώσεων αποτελεί πλέον τον «χρυσό κανόνα» για την ταχεία αποκατάσταση και επανένταξη των αθλητών, επαγγελματιών ή μη, στις δραστηριότητές τους και κυρίως στις προηγούμενες επιδόσεις τους.

περισσότερα

Ορθοπαιδική

Med Professionals

Γιατί πονάνε τα πέλματα μου όταν τρέχω;

Το τρέξιμο είναι ο πιο φυσικός τρόπος άθλησης από την αρχή της Ιστορίας μέχρι σήμερα. Είναι μια φυσιολογική και πανάρχαια συνήθεια για τον άνθρωπο και τα τελευταία χρόνια χιλιάδες άνθρωποι και στη χώρα μας τρέχουν σε αγώνες δρόμου, ημιμαραθώνιους και μαραθώνιους για λόγους υγείας και Εύ ζην.

περισσότερα

Ορθοπαιδική

Med Professionals

Λευκό Κρασί και Υγεία

Είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι ένα ποτήρι ή δύο από κόκκινο κρασί μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία. Η μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού έχει διαπιστωθεί ότι βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών, αυξάνει το ποσό της HDL «καλής» χοληστερόλης και μειώνει τις πιθανότητες σχηματισμού θρόμβων. Το κόκκινο κρασί έχει επίσης αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με κάποιες χρόνιες παθήσεις. Τα φλαβονοειδή και, τα αντιοξειδωτικά που βρέθηκαν στο κόκκινο κρασί, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.

περισσότερα

Διάφορα

Γρέκα Αθηνά

Οι δυσκολίες από την χρήση μάσκας, σε ηλικιωμένα και μη, άτομα με βαρυκοια.

Η μάσκα προσώπου,  στους περισσότερους χώρους είναι ακόμα απαραίτητη.

περισσότερα

Διάφορα

Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης

Αιμορροΐδοπαθεια

Οι αιμορροΐδες είναι διογκωμένες φλέβες στο ορθό. Μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα, αιμορραγία και πόνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να δείτε ή να αισθανθείτε αιμορροΐδες γύρω από το εξωτερικό του ορθού. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να τα δείτε γιατί είναι κρυμμένες μέσα στο ορθό

περισσότερα

Γαστρεντερολογία

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.