+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737

Ιατρικά άρθρα

Μπαρμπουνάκης Νικόλαος

Πόνος στο γόνατο

Ο πόνος στο γόνατο είναι μια ενόχληση ή πόνος που γίνεται αισθητός μέσα ή γύρω από την άρθρωση του γόνατος. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες και τα συμπτώματά του ποικίλλουν. Η θεραπεία για τον πόνο στο γόνατο μπορεί να περιλαμβάνει ξεκούραση, φυσικοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση ανάλογα με την υποκείμενη αιτία.

περισσότερα

Ορθοπαιδική

Τσιβιτανίδου Κάκουρου Τάλια

Ατοπική Δερματίτιδα στα παιδιά

Η αλλεργία ή ατοπία είναι υπερευαισθησία του οργανισμού σε διάφορα ερεθίσματα (αλλεργιογόνα) του περιβάλλοντος Στα αλλεργικά/ ατοπικά νοσήματα περιλαμβάνονται η αλλεργική επιπεφυκίτιδα δηλαδή η δακρύρροια και το κοκκίνισμα στα μάτια, που συμβαίνουν συνήθως συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, η ρινίτιδα(μπούκωμα, φτάρνισμα), το άσθμα, η κνίδωση, η αλλεργική/ ατοπική δερματίτιδα ή έκζεμα.

περισσότερα

Δερματολογία

Μπερσής Νικόλαος

Καρκίνος στομάχου, στοιχεία και χειρουργική αντιμετώπιση

Περίπου 90 έως 95% όλων των καρκίνων του στομάχου είναι ο τύπος που αναφέρεται ως «αδενοκαρκίνωμα» του στομάχου. Σε αυτόν τον τύπο, ο καρκίνος αναπτύσσεται από τα κύτταρα που σχηματίζουν τον βλεννογόνο, την πιο επιφανειακή επένδυση του στομάχου που παράγει βλέννη. Τα πρώιμα συμπτώματα περιλαμβάνουν καούρα, επίμονη δυσπεψία και δυσκολία στην κατάποση. 

περισσότερα

Χειρουργική

Κοντογιάννης Θάνος

Αυξητική Στήθους

Είναι η αισθητική χειρουργική επέμβαση με την οποία αυξάνουμε το μέγεθος του γυναικείου στήθους χρησιμοποιώντας προθέσεις σιλικόνης. Με τον τρόπο αυτόν ο μαστός αυξάνεται σε όγκο, γίνεται πιο στητός και έχει την εικόνα ενός συμμετρικού όμορφου στήθους. Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας. Έχουν σχήμα στρογγυλό ή σταγόνας και αποτελούνται από περίβλημα σιλικόνης με περιεχόμενο από σιλικόνη ή φυσιολογικό ορό.

περισσότερα

Πλαστική Χειρουργική

Παρδαλίδης Νικόλαος

Ρομποτική απάντηση στον Καρκίνο του Νεφρού

Σημαντικές βελτιώσεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του νεφρού φέρνει έναντι των πιο παραδοσιακών προσεγγίσεων η ρομποτική χειρουργική. Ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρότερος μετεγχειρητικός πόνος, περιορισμένη νοσηλεία και πάνω από όλα ρομποτική ακρίβεια στην απαιτούμενη αφαίρεση του νεφρού δίνουν νέα διάσταση στη θεραπεία μιας από τις συχνότερες κακοήθειες.

περισσότερα

Ουρολογία

Μανωλάκου Παναγιώτα

Ανάπλαση προσώπου

Πολλοί είναι εκείνοι που βλέποντας τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό τους αναζητούν ένα τρόπο να απαλλαγούν από αυτά και να ξαναβρούν τη χαμένη νεανικότητά τους.

περισσότερα

Δερματολογία

Σύρκος Στέφανος

Εστιασμένη θεραπεία με laser: το νέο όπλο για τη θεραπεία της ενδομητρίωσης!

Η ενδομητρίωση είναι μια συστηματική πάθηση κατά την οποία ιστός όμοιος με το ενδομήτριο στο εσωτερικό της μήτρας αναπτύσσεται σε περιοχές έξω από τη μήτρα, συνηθέστερα στα όργανα της πυέλου, δηλαδή τις σάλπιγγες και τις ωοθήκες. Ο ιστός αυτός υποβάλλεται στις ορμονικές αλλαγές του κύκλου και αιμορραγεί σε μηνιαία βάση, όπως και το ενδομήτριο της μήτρας, με τη διαφορά ότι το αίμα δεν αποβάλλεται από τον κόλπο, αλλά συσσωρεύεται στους γύρω ιστούς, προκαλώντας πόνο και φλεγμονή. Με το χρόνο η φλεγμονή οδηγεί στο σχηματισμό συμφύσεων – δηλαδή παθολογικών συγκολλήσεων μεταξύ των ιστών.

περισσότερα

Γυναικολογία

Ρέμπελος Χρήστος

Θεραπεία Aqualyx

Λιποδιαλυτικές ενέσεις για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους

περισσότερα

Ομορφιά

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.