+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

H KAΡANTINA KAI TO EΜΦΡΑΓΜΑ

  • 3 Μάρτιος, 2021
  • Super User
  • Αγγειοπλαστική

Τι αποκαλύπτει η πρώτη πανελλαδική, αναλυτική καταγραφή σε όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας όπου διενεργούνται αγγειοπλαστικές. Που οφείλεται η μείωση.

Η καραντίνα που επιβλήθηκε πριν από λίγους μήνες στη χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα εμφράγματα του μυοκαρδίου στον γενικό πληθυσμό. Ωστόσο αυτό δεν οφείλεται μόνο στην μειωμένη προσέλευση στα νοσοκομεία, αλλά στην απτή μείωση του αριθμού τους.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας, πανελλαδικής μελέτης που συνέκρινε τα καταγεγραμμένα περιστατικά σε 20 δημόσια νοσοκομεία της χώρας με τα αντίστοιχα περιστατικά του 2019.

Η καταγραφή αφορά την περίοδο 2 Μαρτίου έως 13 Απριλίου και για εφέτος αντιστοιχεί στον πρώτο καιρό της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, τα εμφράγματα που καταγράφηκαν κατ’ αυτήν την περίοδο εφέτος είναι 28% λιγότερα απ’ όσα πέρυσι.

Ειδικότερα, σχεδόν στο σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων όπου εκτελούνται αγγειοπλαστικές εισήχθησαν εφέτος 771 ασθενείς με έμφραγμα. Πέρυσι την ίδια περίοδο, όμως, ήσαν 1.077.

 

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.