+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

SUCCESS STORIES

Οι μεγάλες καινοτομίες των Ελλήνων Γιατρών

Αρθροπλαστική Ημερήσιας Νοσηλείας

Τι είναι η Aρθροπλαστική Ημερήσιας Νοσηλείας με πρωτόκολλα Fast Track; Η Aρθροπλαστική Ημερήσιας Νοσηλείας είναι η αρθροπλαστική που διενεργείται με τη χρήση Πρωτοκόλλων Γρήγορης Αποκατάστασης FastTrack ή Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) και επιτρέπει το ασφαλές εξιτήριο των ασθενών σε λιγότερο από 24 ώρες και σε πολλές περιπτώσεις την ίδια κιόλας ημέρα.

Η ιδέα αυτών των πρωτοκόλλων, ανήκει στο Δανό Καθηγητή Henrik Kehle, που πρώτος εμπνεύστηκε τα εν λόγω πρωτόκολλα, θέλοντας να βελτιώσει τα μετεγχειρητικά αποτελέσματα των ασθενών του.

Συνίσταται, σε εξειδικευμένες τεχνικές και ενέργειες προεγχειρητικά, διεγχειρητικά και μετεγχειρητικά. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, της χειρουργικής ομάδας (xειρουργός & συνεργάτες) και της αναισθησιολογικής ομάδας, με τη νοσηλευτική ομάδα του χειρουργείου, αλλά και με τους φυσικοθεραπευτές και τις άλλες ομάδες ειδικοτήτων, πχ παθολόγους, καρδιολόγους, πνευμονολόγους.

FastTrack σημαίνει Λιγότερος Πόνος και Αιμορραγία και Γρηγορότερη Αποκατάσταση

Η διαδικασία έχει ως εξής: κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, ο χειρουργός με τεχνικές Ελάχιστης Επεμβατικότητας, σεβασμού και προστασίας των μαλακών μορίων (όπως τεχνική Superpath ή mini posterior approach, Ρομποτική ισχίου ή γόνατος), σε συνδυασμό με τεχνικές διήθησης των μαλακών μορίων μέσω ειδικών φαρμάκων (LIA-Local Infiltration) και βεβαίως τη συνδρομή της αναισθησιολογικής του ομάδας, μειώνει σημαντικά την αιμορραγία και το μετεγχειρητικό πόνο.

Ο πόνος, αντιμετωπίζεται πλέον μόνο με απλά παυσίπονα από το στόμα (Depon και ίσως ένα αντιφλεγμονώδες), χωρίς να υπάρχει ανάγκη χρήσης ισχυρών οπιούχων ή μορφίνης.

Ο συνδυασμός λοιπόν, των παραπάνω τεχνικών με τα Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) & Fast track Protocols, επιτρέπει τελικά στον ασθενή να κινητοποιηθεί 2 μόλις ώρες μετά το χειρουργείο και να περπατήσει, με τη βοήθεια βακτηρίας, είτε ακόμα και χωρίς αυτή!

Παράλληλα, μειώνονται πολλές από τις πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές, όπως οι αναπνευστικές λοιμώξεις, οι θρομβώσεις κ.ά.

Αρθροπλαστικής Ημερήσιας Νοσηλείας – Εξιτήριο την ίδια μέρα

Αρθροπλαστική Ημερήσιας ΝοσηλείαςΔεν χρησιμοποιούνται σωληνάκια, παροχετεύσεις ή ουροκαθετήρες και ο ασθενής ενθαρρύνεται να φάει και να πιεί ελεύθερα και να γυρίσει στις φυσιολογικές του συνήθειες αμέσως, σαν να μην είχε υποβληθεί σε επέμβαση αρθροπλαστικής!

Δύναται να πάρει εξιτήριο με ασφάλεια από το νοσοκομείο την επόμενη κιόλας ημέρα, ή ακόμα και την ίδια μέρα υπό κατάλληλες προϋποθέσεις (Ημερήσια νοσηλεία), αφού ο πόνος είναι ελεγχόμενος και ο οργανισμός του είναι σε θέση να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά και γρήγορα στο stress του χειρουργείου.

Αποκατάσταση & Χρόνος Ανάρρωσης

Η αποκατάσταση του ασθενούς, η ανάρρωση και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες και την προηγούμενη λειτουργικότητα του με την Αρθροπλαστική Ημερήσιας Νοσηλείας, είναι σημαντικά γρηγορότερη, τόσο για Αρθροπλαστικές Ισχίου, όσο και Γόνατος.

Μεγάλος αριθμός δημοσιεύσεων και ερευνών μάλιστα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, έχει σαφώς επιβεβαιώσει τα ανώτερα αποτελέσματα και πλεονεκτήματα των Enhanced Recovery After Surgery (ERAS) & Fast Track Protocols.

Γι’ αυτό και η διεθνής τάση, είναι να υιοθετούνται αυτά τα πρωτόκολλα σε όλο και περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις διαφόρων ειδικοτήτων, όχι μόνο στις ορθοπαιδικές.

Ορθοπαιδικός

Σαράντος Κωνσταντίνος

  • Διονυσίου Αιγινήτου 8, 11528
  • 2130998209
  • 6940278683
  • info@ksarantos.gr
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.

MED TOURISM
GREAT GREECE FOR EVER