+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

SUCCESS STORIES

Οι μεγάλες καινοτομίες των Ελλήνων Γιατρών

Ελάχιστα επεμβατική πλάγια προσπέλαση σε τρία διαδοχικά επίπεδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε Ελάχιστα επεμβατική πλάγια προσπέλαση σε τρία διαδοχικά επίπεδα. Την επέμβαση πραγματοποίησε ο Δρ. Γεώργιος Βασταρδής, Εξειδικευμένος Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Κλινικής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης με την εξειδικευμένη ομάδα του.

Συγκεκριμένα, ασθενής που έπασχε από θωρακική κύφωση (60o) σε συνδυασμό με την αυξημένου βαθμού οστεοπόρωση, έχοντας σαν αποτέλεσμα δυσκολία στην βάδιση και την γενικότερη κίνηση, υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή και πιστοποιημένα για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο ελάχιστα επεμβατική πλάγια προσπέλαση (XLIF) σε τρία διαδοχικά επίπεδα (Θ11-Ο2). Πραγματοποιήθηκε παρασκευή των μεσοσπονδυλίων διαστημάτων και τοποθέτηση τρισδιάστατων κλωβών 3D printing Μοdulus cages 10o μέσω ειδικού διαστολέα σε συνδυασμό με σταθεροποίηση επίσης πλάγιας προσπέλασης μέσω ειδικών χαμηλού προφίλ 3D πλακών για την αποφυγή της οπίσθιας ανοιχτής και αιματηρής οπίσθιας προσπέλασης.

Επετεύχθη διόρθωση περί των 25o, σε πολύ λίγο διεγχειρητικό χρόνο σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους, με ελάχιστη απώλεια αίματος (75cc) και 3 τομές 3cm.

Επίσης, για την αποφυγή αστοχίας των πλάγιων βιδών στήριξης των πλακών λόγω της μεγάλης οστεοπόρωσης, τοποθετήθηκε ποσότητα ειδικού τσιμέντου σταθεροποίησης σπονδυλικών καταγμάτων.

Τέλος, καθ’όλη την διάρκεια της επέμβασης υπήρχε εξειδικευμένος συνεχόμενος ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος πλάγιας προσπέλασης για την παρακολούθηση του νωτιαίου μυελού καθώς και των περιφερικών νεύρων.

Η ασθενής δύο ώρες μετεγχειρητικά ήταν περιπατητική χωρίς ιδιαίτερο πόνο. Η στάση του σώματος της είχε αλλάξει, ήταν σε πιο όρθια θέση καθώς επιτευχθεί ανάταξη της κύφωσης κατά 25 μοίρες. Η ασθενής εξήλθε από το νοσοκομείο την δεύτερη ημέρα νοσηλείας της, χωρίς την ανάγκη μετάγγισης αίματος καθώς ήταν πολύ λίγη η απώλεια αίματος.

Περισσότερες πληροφορίες: www.endospinehellas.gr | www.facebook.com/EndospineHellas

Χειρουργός

Βασταρδής Γεώργιος

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 71, 11521
  • 2106502640
  • 6936922952
  • gvastardis@hotmail.com
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.