+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • >
 • BLOG

SUCCESS STORIES

Οι μεγάλες καινοτομίες των Ελλήνων Γιατρών

ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Κέντρο Αριστείας (Center of Excellence) Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Κέντρο Αριστείας (Center of Excellence) Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης. Διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο σε καινοτόμες ενδοσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές χειρουργών σπονδυλικής στήλης, με προέλευση από Αυστραλία, Ευρώπη και Αμερική.

Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική πιστό στη δέσμευση του για παροχή κορυφαίας ιατρικής φροντίδας ανακοινώνει την Κλινική Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης η οποία αποτελεί πιστοποιημένο Κέντρο Αριστείας (Center of Excellence) στον τομέα της ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης, από την Elliquence.

Διευθυντής της Κλινικής είναι ο Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης Γεώργιος Βασταρδής, MD, PhD, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνώς εκπαιδευτές Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης (International Instructor for Full Endoscopic Spine Surgery) και είναι Ambassador, Διεθνής Εκπαιδευτής (International Instructor) και ΚΟL (Key Opinion Leader) της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης για την Elliquence με έδρα την Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Τον Μάιο του 2022, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα χειρουργεία ενδοσκοπικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης στην Αυστραλία στο Prince Wales University Hospital και στο Norwest Private Hospital στο Σύδνεϋ από τον Γεώργιο Βασταρδή, MD, PhD, με στόχο την εκπαίδευση καθηγητών Νευροχειρουργικής και Ορθοπαιδικής του οικείου Πανεπιστημίου καθώς και ιατρών από άλλα νοσοκομεία της Αυστραλίας.

Στο 33rd Annual Meeting της Spine Society of Australia ως κύριος ομιλητής καλεσμένος από την εταιρία σπονδυλικής στήλης της Αυστραλίας παρουσίασε για πρώτη φορά τις ενδοσκοπικές και ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές καθώς και τους τρόπους αποφυγής των επιπλοκών σε χειρουργούς σπονδυλικής στήλης.

Η Ενδοσκοπική & Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των παθήσεων και των παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης (αυχενικής, θωρακικής, οσφυϊκής και ιεροκοκκυγικής μοίρας) με σύγχρονες, προηγμένες τεχνικές. Εφαρμόζονται αυστηρά οι αρχές της ιατρικής βάσει ενδείξεων και επιστημονικών δεδομένων (Evidenced-Based-Medicine) και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση «βήμα-βήμα» των παθήσεων (Step by Step), βάσει επιστημονικής τεκμηρίωσης, από την οποία κρίνεται και η επιτυχία της αντίστοιχης θεραπείας.

Πλεονεκτήματα Ενδοσκοπικών και Ελάχιστα Επεμβατικών Χειρουργικών Τεχνικών Σπονδυλικής Στήλης:

 • Διενεργούνται με μικρές τομές δέρματος (~1cm) με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της καταστροφής των γύρω ιστών και την αποφυγή αιμορραγίας
 • Πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία στις περισσότερες τεχνικές
 • Η μετεγχειρητική αποκατάσταση-επούλωση είναι πολύ γρήγορη
 • Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι σχεδόν μηδενικός 
 • Ο χρόνος νοσηλείας ελαχιστοποιείται: οι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο την επόμενη ημέρα το πολύ ή και μόλις μερικές ώρες μετά την επέμβαση
 • Οι ασθενείς είναι άμεσα λειτουργικοί και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

Στη Γενική Κλινική του ΙΑΣΩ η οργανωτική και επιχειρησιακή αριστεία, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις με τον πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, η στελέχωση με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και οι συνεργασίες με κορυφαίους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων αποτελούν τα εχέγγυα για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Χειρουργός

Βασταρδής Γεώργιος

 • ΙΑΣΩ Γενική Κλινική Λεωφόρος Κηφισίας 37-39, 15123
 • 6936922952
 • 6931801801
 • gvastardis2@gmail.com
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.