- ΑΡΧΙΚΗ
- >
- BLOG
SUCCESS STORIES
Med Professionals
Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.
Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛΟΠΥ παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, έρευνα, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα.
H κύρια αποστολή της Οργάνωσης, η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση των φρέσκων ελληνικών ψαριών που παράγουν τα Μέλη της ΕΛΟΠΥ και χαρακτηρίζονται από τη συλλογική σήμανση Fish from Greece, θα επιτευχθεί με την ισχυροποίηση της ελληνικής ταυτότητας και των αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών τους.
Τα ψάρια με τη συλλογική σήμανση Fish from Greece, εκτρέφονται με εξαιρετική φροντίδα στην πεντακάθαρη ελληνική θάλασσα και σε ιδανικές τοποθεσίες στην ελληνική ακτογραμμή, από εξειδικευμένα άτομα με εμπειρία και γνώση, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
FISH FROM GREECE
Το συλλογικό σήμα Fish from Greece αποτελεί τη νέα σφραγίδα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για τους αγοραστές και τους καταναλωτές ελληνικών φρέσκων ψαριών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα ψάρια με το συλλογικό σήμα Fish from Greece ξεχωρίζουν και διαφοροποιούνται από τα άλλα ψάρια, διότι φέρουν ταμπελάκι με το λογότυπο Fish from Greece.
Η σήμανση των προϊόντων Fish from Greece υποστηρίζεται από το πρότυπο Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece, ιδιοκτησία της ΕΛΟΠΥ.
H ΕΛΟΠΥ στήριξε την πρωτοβουλία #Cook4Heroes με φρέσκο, ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας.
Η ΕΛΟΠΥ προσέφερε τα ψάρια για γεύματα που προορίζονταν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid-19 του Νομού Αττικής.
Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στήριξε, με την προσφορά φρέσκου, ελληνικού ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece, την πρωτοβουλία εστιατορίων που μαγειρεύουν, εθελοντικά, σε καθημερινή βάση, γεύματα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid-19 του Νομού Αττικής. Τα γεύματα παραλαμβάνονταν από τα εστιατόρια και παραδίδονταν στα νοσοκομεία από προσωπικό και αυτοκίνητα του Δήμου Αθηναίων που συμμετείχε στην πρωτοβουλία.
Συγκεκριμένα, η ΕΛΟΠΥ, στηρίζοντας την πρωτοβουλία #Cook4Heroes, που στόχο έχει να συνδράμει τους «ήρωες» γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων αναφοράς, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού, προσφέροντάς τους σωστά, νόστιμα και θρεπτικά γεύματα κάθε μέρα, συνεργάστηκε με τα εστιατόρια By the Glass, Cardinale και Bocca Negra, καθώς και το CTC, του «πρεσβευτή» του Fish from Greece, σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη.
Τα γεύματα προετοιμάζονταν, εκ περιτροπής, στις κουζίνες των εστιατορίων, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής, όπως προδιαγράφονται από τον ΕΟΔΥ. Τα παρελάμβανε κάθε μεσημέρι ειδικό αυτοκίνητο του Δήμου Αθηναίων που τα παρέδιδε στα αντίστοιχα νοσοκομεία.
Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της ΕΛΟΠΥ, Ισμήνη Μπογδάνου, δήλωσε σχετικά: «Σε μια περίοδο κατά την οποία η αλληλεγγύη, η συμμετοχή σε δράσεις υποστήριξης και η κοινωνική υπευθυνότητα είναι πιο σημαντικές από ποτέ, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας στηρίζει έμπρακτα τους πραγματικούς ήρωες του ΕΣΥ, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα #Cook4Heroes και τους ευχαριστεί για την αυταπάρνηση με την οποία ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.».