+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Φλέσσας Ιωάννης Χειρουργός Μαστού

Χειρουργός

Φλέσσας Ιωάννης

  • Λεωφόρος Πεντέλης 49, Βριλήσσια 15235
  • 2132051397
  • 6945789727
  • iflessas@gmail.com

Ο Ιωάννης Φλέσσας του Ιωάννη είναι Γενικός Χειρουργός, εξειδικευθείς στην Ογκοπλαστική και επανορθωτική Χειρουργική του Μαστού.

O Ιωάννης Φλέσσας γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1978 στην Αθήνα Αττικής και κατάγεται από την Νέα Φιγαλεία Ηλείας.

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002.

Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στο Κεντρο Υγείας Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών κατά την χρονική περίοδο 2003-2005.

Προσέφερε τις υπηρεσίες του σαν οπλίτης ιατρός του στρατού ξηράς για 12 μήνες στις παρακάτω μονάδες : Κ.Ε.Υ.Γ, 80 Μ.Ε.Θ, Φυλάκια Μικρονήσων Νήσου Κω, 725 ΤΜΧ .

Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Ά Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Iπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών (Διευθυντής: Καθηγητής Γεώργιος Ζωγράφος) και έλαβε τίτλο ειδικότητος Γενικής Χειρουργικής τον Οκτώβριο του 2013.

Είναι Διδάκτορας του Εθνικού και καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρική σχολή. Ά προπαιδευτική χειρουργική κλινική Διευθυντής: Καθηγητής χειρουργικής κος Γεώργιος Ζωγράφος, με θέμα: Η δράση του αντιοξειδωτικού U-74389G σε πειραματικό πρότυπο ισχαιμίας / επαναιμάτωσης εντέρου σε χοίρο. Βιοχημική, αιμοδυναμική, ιστοπαθολογική μελέτη με βαθμό Άριστα (2012), η οποία πραγματοποιήθηκε στο πειραματικό χειρουργικό και ερευνητικό κέντρο της ELPEN υπό την επιτήρηση του κ. Απόστολου Παπαλόη, Διευθυντή του Ερευνητικού κέντρου.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης Ιατρική σχολή - Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Ήπατος, Χοληφόρων, Παγκρέατος 2012-2014. Επιστημονικός υπεύθυνος, Καθηγητής χειρουργικής κος Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, με θέμα: Μελέτη του παραμένοντος ηπατικού παρεγχύματος μετά από μερική ηπατεκτομή με τη βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων (τεχνική “open book”) σε πειραματικό μοντέλο χοίρου. Aνοσοϊστοχημική μελέτη της μιτωτικής και της αποπτωτικής δραστηριότητας.

Εξειδικεύτηκε στην Ογκοπλαστική και επανορθωτική Χειρουργική του Μαστού, στην τεχνική του λεμφαδένα φρουρού, στην διεγχειρητική ακτινοθεραπεία και την ηλεκτροχημειοθεραπεία στο Royal Free Hospital NHS Trust στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, υπό την επίβλεψη του Professor M.Keshtgar και των Consultant T. Davidson και Ghosh.

Μετά την ολοκλήρωση της μετεκπαίδευσής του (2015) καταλαμβάνει θέση Επιμελητού Α' στην Α Χειρουργική Κλινική - Τμήμα Μαστού του ΠΓΝΜ Έλενα Βενιζέλου, οπού υπηρετεί εως και σήμερα.

Ο Ιωάννης Φλέσσας είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών εργασιών ( 105) στη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία (34) , ενώ συμμετείχε και παρακολούθησε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Ο κ. Ιωάννης Φλέσσας είναι Τακτικό μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Αθηνών , της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών και της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ).

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Καλοήθεις παθήσεις μαστου

Κακοήθεις παθήσεις μαστού

Παρακλινικές - Απεικονιστικές Εξετάσεις

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.