+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Αναγνώστου Γεώργιος Ειδικός Αιματολόγος

Αιματολόγος

Αναγνώστου Γεώργιος

  • Μιχαλακοπούλου 45, Ιλίσσια 11528
  • 2109931091
  • 6972910458
  • gmanagnostou@gmail.com

Γεννήθηκε 19/05/1961 και αποφοίτησε από την ιατρική σχολή το 1989. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της αιματολογίας στην Ιατρική σχολή Αθηνών-Γενικό νοσοκομείο Αθηνών (ΛΑΙΚΟ) και εκπαιδεύτηκε στην αιμορροφιλία και στις θρομβωτικές διαταραχές στο Περιφερικό Κέντρο Αιμορραγικών Διαταραχών (ΛΑΙΚΟ). Υπήρξε Επιμελητής Αιματολόγος στην Κεντρική Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βραχείας Νοσηλείας για 8 χρόνια. Διετέλεσε διευθυντής στην ίδια αιμοδοσία και υπεύθυνος θεραπείας μεσογειακής αναιμίας. Υπήρξε επίσης υπεύθυνος αιμοδοσίας από το 2000 εως το 2010 στο μαιευτήριο Μητέρα καθώς και υπεύθυνος αιματολογικών προβλημάτων στην κύηση όπως θρομβώσεις, καθ΄έξιν αποβολές, αναιμία, θρομβοπενία της κύησης καθώς και αιμορραγικές εκδηλώσεις κατά την κύηση.

Από το 2012 εώς το 2018 διετέλεσε διευθυντής αιματολόγος στην μονάδα μεσογειακής αναιμίας στον Ευαγγελισμό και στην Αιμοδοσία του ιδίου νοσοκομείου. Το διάστημα 2010-2013 ήταν εξωτερικός συνεργάτης για αιματολογικά θέματα κύησης στο μαιευτήριο ΡΕΑ.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα είναι διευθυντής αιμοδοσίας στο νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ καθώς και αιματολόγος διευθυντής για θέματα θρομβώσεων στο ίδιο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα διατηρεί εξωτερικό ιδιωτικό ιατρείο και ασχολείται κυρίως με όλα τα παραπάνω θέματα καθώς και με τα υπόλοιπα αιματολογικά ζητήματα. Δηλαδή με αναιμία, θρομβοπενία, διαταραχές λευκών, λεμφώματα, μυελοδυσπλαστικά και μυελουπερπλαστικά σύνδρομα.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Θρομβοφιλία

Η θρομβοφιλία είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε την παρουσία προδιαθεσικών παραγόντων στο αίμα, που προκαλούν ευκολότερη πήξη από το φυσιολογικό.

Καθ’έξιν αποβολές

Οι καθ’ έξιν αποβολές είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει τα ζευγάρια σε ένα ποσοστό 1-2%.

Αιματολογία κύησης

Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των αιματολογικών επιπλοκών την κύησης.

Αναιμία κύησης

Αναιμία παρατηρείται και σε ορισμένες εγκύους. Στη διάρκεια της κύησης ο όγκος του πλάσματος στο αίμα αυξάνεται με αποτέλεσμα να παρατηρείται αιμοαραίωση.

Θρομβοπενία

Η θρομβοπενία αποτελεί την ελάττωση του αριθμού των αιμοπεταλίων στο αίμα, ουσιαστικά πρόκειται για μια κατάσταση που δεν προκαλεί κανένα σύμπτωμα στο άτομο, μπορεί όμως να αυξήσει την αιμορραγία.

Διαταραχές λευκών

Τα λευκά αιμοσφαίρια αποτελούν κατηγορία κυττάρων τα οποία μαζί με τα ερυθρά και τα αιμοπετάλια βρίσκονται στο αίμα.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.