+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Σύρκος Στέφανος Γυναικολόγος

Γυναικολόγος

Σύρκος Στέφανος

  • Παπανικολή 14-16, Χαλάνδρι 15232
  • 6943700903
  • drstefanos@hotmail.com

Ο Στέφανος Σύρκος γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε από την ηλικία 8 ετών στην Αυστραλία. Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Monash, Μελβούρνης από όπου απέκτησε τα πτυχία Ιατρικής (MB.BS) και Bsc (Hons) στη βιομηχανία όπου κατόπιν εργαστηριακής έρευνας και διατριβής, αποφοίτησε με τιμητική διάκριση. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν σε Διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Ως φοιτητής, εκλέχθηκε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της επιτροπής επιλογής εισαχθέντων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Monash Αυστραλίας.

Ακολούθησε εκπαίδευση σε διάφορες πανεπιστημιακές κλινικές της παθολογίας και γυναικολογικής, της χειρουργικής και της παιδιατρικής. Μετά το πέρας των βασικών σπουδών, αρχικά εργάστηκε ως ειδικός ιατρός γενικής ιατρικής σε ιδιωτική κλινική στη Μελβούρνη, φτάνοντας το βαθμό του επιστημονικού διευθυντή - κλινικάρχη.

Παράλληλα ασχολήθηκε με την αθλιατρική αναλαμβάνοντας την επίβλεψη της ιστορικής ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας Hellas South Melbourne της πρώτης εθνικής κατηγορίας της Αυστραλίας. Θήτευσε στο διοικητικό συμβούλιο ως αντιπρόεδρος. Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης του με τον πρωταθλητισμό αντιμετώπισε πολλαπλά προβλήματα αθλητριών και αθλητών ενδοκρινολογικής- αναπαραγωγικής φύσεως. Εκπαιδεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία εξ ολοκλήρου στην Αυστραλία επί 9 έτη, εκ των οποίων στα τελευταία εξειδικεύτηκε στην αναπαραγωγική ιατρική- Εξωσωματική Γονιμοποίηση και στην ενδοχειρουργική ( λαπαροσκοπική- υστεροσκοπική χειρουργική).

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του εκπαιδεύτηκε σε όλους τους τομείς της μαιευτικής και της γυναικολογίας που περιλάμβαναν αναζωογόνηση νεογνών, βασικές και προχωρημένες χειρουργικές διαδικασίες  και διάφορες υποειδικότητες περιλαμβανόμενης της γυναικολογίας ογκολογίας, της γενικής χειρουργικής και χειρουργικής μαστού. Απέκτησε το δίπλωμα του οικογενειακού προγραμματισμού και εκπαιδεύτηκε στην κολποσκόπηση και υπερηχογραφία.

Εργάστηκε ως επιμελητής σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Μελβούρνης και του Σύδνευ ( Liverpool, Royal women, John Hunter κ.α.).
Κατά τη διάρκεια εξειδίκευσης του τέλεσε συντονιστής στα τμήματα ανθρώπινης υπογονιμότητας ( γυναικείας και ανδρικής) και του τμήματος γυναικολογικής λαπαροενδοχειρουργικής. Είχε την τιμή να εργαστεί υπό τους παγκοσμίους γνωστούς καθηγητές P.J. Maher, J.M. Talbat and M. Permezel με τους οποίους διατηρεί συνεργασία ταξιδεύοντας στη Μελβούρνη συχνά. Παράλληλα απέκτησε το Ευρωπαικό Δίπλωμα Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής χειρουργικής  από το πανεπιστημιακό εκπαιδευτικό κέντρο Clermont- Ferrand  της Γαλλίας και μεταπτυχιακό πτυχίο αναπαραγωγικής ιατρικής  (MRMed) από το πανεπιστήμιο του New South Wales Αυστραλίας. Επίσης απέκτησε πιστοποίηση από την αρχή ανθρώπινης αναπαραγωγής, υπογονιμότητας και θεραπείας.
Είναι  μέλος του βασιλικού κολλεγίου Μαιευτήρων και γυναικολόγων Αυστραλίας και Νεο Ζηλανδίας από το 2005 και το 2007 προβιβάστηκε σε Έταιρο του Κολεγίου.

Επίσης είναι μέλος του  FSA, AGFS και ESHRF και μέλος της Ε.Ε.Α.Ι και της ΕΛ.Ε.Ι.Υ.Α.

Από τον Απρίλιο του 2006 κατέχει τη θέση του επιστημονικού  ειδικού συμβουλίου των τμημάτων μαιευτικής και γυναικολογίας του πανεπιστημίου Μελβούρνης, αναπαραγωγικής ιατρικής – υπογονιμότητας  και ενδολαπαροσκοπικής χειρουργικής του πανεπιστημιακού γυναικολογικού νοσοκομείου  Mery Hospital for women  και της κλινικής Εξωσωματικής Γονιμοποίησης  Monash IVF. Ασχολείται με όλο το φάσμα της Μαιευτικής- Γυναικολογίας και ειδικά με αναπαραγωγική ιατρική-εξωσωματική και ενδοσκοπική χειρουργική. Εκτός από τις κλινικές του υποχρεώσεις, συμμετέχει ως εκπαιδευτής κι ομιλητής σε φοιτητές ιατρικής, ειδικευόμενους ιατρούς σε θέματα υπογονιμότητας, εξωσωματικής, λαπαροσκοπικής και γενικότερα γυναικολογικής χειρουργικής. Είναι εξαιρετικά ήρεμος και φιλικός. Πιστεύει στην πλήρη ενημέρωση και ενθάρρυνση του ασθενή να συμμετέχει στις αποφάσεις και επιλογές της θεραπείας.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.