+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Τσιβιτανίδου Κάκουρου Τάλια Παιδοδερματολόγος

Δερματολόγος

Τσιβιτανίδου Κάκουρου Τάλια

  • Λεωφόρος Κηφισίας 74, Αμπελόκηποι 11526
  • 2106924449
  • 6934041011
  • kakst@otenet.gr

H Τάλια Τσιβιτανίδου-Κάκουρου είναι σύμβουλος παιδοδερματολογίας στην Α Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από το 1990 και στο παιδιατρικό νοσοκομείο Ιασώ από το 2009 εως σήμερα.

Ειδικεύθηκε στην παιδιατρική στην Αθήνα και στη συνέχεια στην παιδιατρική δερματολογία στο St Thomas’s Hospital και Great Ormond Street Hospital for Sick Children στο Λονδίνο.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Eταιρείας Παιδιατρικής Δερματολογίας και γραμματέας της ίδιας εταιρείας έως σήμερα.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Δερματολογίας ( European Society for Paediatric Dermatology, ESPD) από το Σεπτέμβριο του 1999 έως σήμερα. Υπήρξε γενικός γραμματέας της ίδιας εταιρείας τη χρονική περίοδο 2008-2010, και πρόεδρος της την περίοδο 2010-2012.

Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά παιδοδερματολογικά συνέδρια σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε θέματα παιδιατρικής δερματολογίας σε έγκριτα ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά (>130).

Από το 2012 συμμετέχει στα ετήσια μαθήματα παιδοδερματολογίας που διοργανώνει η European Academy of Dermatology and Venereology (Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας) σε ειδικευόμενους δερματολογίας στην Ευρώπη (fostering courses of paediatric dermatology).

Η European Academy of Dermatology and Veneriology της έχει απονείμει μετάλλιο και δίπλωμα (certificate of appreciation, 2016) ως αναγνώριση της προσφοράς της στην δερματολογία στην Ευρώπη.

Βιογραφικό της βρίσκεται στο “Who’s Who in the World, 2000 Millennium Edition’’, Marquis Publ. 17th edition, New Providence U.S.A. σελίδα .1068.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των δερματολογικών νοσημάτων στα παιδιά

ιογενείς, μικροβιακές και μυκητιασικές λοιμώξεις, ατοπική δερματίτιδα, ψωρίαση, λεύκη

Προσεκτική εξέταση και αναγνώριση βλαβών του δέρματος που οδηγούν στη διάγνωση και εγκαιρη αντιμετώπιση σπάνιων και μη συστηματικών νοσημάτων.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.