+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Ζουμπούλης Παναγιώτης Ορθοπαιδικός

Ορθοπαιδικός

Ζουμπούλης Παναγιώτης

  • Εθνάρχου Μακαρίου 9, Νέο Φάληρο 18547
  • 2104809000
  • 6977359215
  • panayotiszouboulis@gmail.com

Απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων, το έτος 1984 και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το έτος 1990.

Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών, ως πτυχιούχος Αλεξιπτωτιστής, ακολούθησε η ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική στο Γ.Ν. Μελισσίων “ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ”, και στη Χειρουργική Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα “Πρόγνωση της στερέωσης των χωρίς τσιμέντο ολικών αρθροπλαστικών ισχίου”.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης, έχοντας υποτροφίες της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) και του Interna- tional Spinal Study Group (ISSG), στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης Γερμανίας (1999 - 2000) και στην πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική Saint Gallen Ελβετίας (2000 - 2001). Επί- σης, μετεκπαιδεύτηκε σε τεχνικές ενδοσκοπικής χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης, καθώς και σε τεχνικές περιορισμένης παρεμβατικότητας (MIS) στο νοσοκομείο St. Anna, Herne Γερμανίας, (2004), ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών πρακτικών σεμιναρίων, κυρίως του εξωτερικού, που καλύπτουν όλο το φάσμα της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης.

Υπηρέτησε ως Επιμελητής Β ́ ΕΣΥ στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών (2001), ενώ ακολούθησε εννεαετή ακαδημαϊκή καριέρα, έως τη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι το 2010, οπότε και παραιτήθηκε για να ασκήσει ιδιωτικό επάγγελμα.

Εργάζεται ως ιατρικός σύμβουλος και εκπαιδευτής των εταιρειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού Alphatec Spine, USA (από το 2008) και Medtronic, USA (από το 2012), με εκπαι- δευτική παρουσία τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στον ευρωπαϊκό χώρο.

Προσκεκλημένος ομιλητής ή εκπαιδευτής σε περισσότερα από 140 επιστημονικά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και προσκεκλημένος εκπαιδευτής σε περισσότερα από 20 σεμινάρια με πρακτική άσκηση του εξωτερικού, σε θέματα χειρουργικών τεχνικών μειωμένης παρεμβατικότητας (MIS) στη σπονδυλική στήλη. Συγγραφέας άνω των 50 πλήρων δημοσιεύσεων, ή εκτενών περιλήψεων, σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών, καθώς και δημοσιεύσεων σε πλήθος ελληνικών επιστημονικών περιοδικών. Έχει παρουσιάσει περισ- σότερες από 70 προφορικές ανακοινώσεις σε διεθνή, και περισσότερες από 90 σε ελληνικά, επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις. Έχει παρακολουθήσει περισσότερα από 150 διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει στις οργανωτικές και επιστημονικές επιτρο- πές πλήθους ελληνικών επιστημονικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης έχει διατελέσει μέλος επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για τη “μελέτη προβλημάτων Αποκατά- στασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, τετραπληγία-παραπληγία” (2001).

Έχει διατελέσει εκλεγμένος Πρόεδρος του Τμήματος Παθή- σεων Σπονδυλικής Στήλης της ΕΕΧΟΤ (2011), ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (2006), καθώς και μέλος των διεθνών εταιρειών International Spinal Cord Society (ISCoS) και Gerhard Kuentscher Society (GKK).

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.