+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Αγγελίδου Χαιρέτη Ειρήνη, PhD Γυναικολόγος - Χειρουργός Μαστού

Γυναικολόγος

Αγγελίδου Χαιρέτη Ειρήνη

  • Στοκχόλμης 36, Ρόδος 85132
  • 2241003080
  • 6932470700
  • angelidoue@zoho.com

Η Ειρήνη Αγγελίδου γεννήθηκε στη Ρόδο και αποφοίτησε από το 6ο Γυμνάσιο και από το 3ο Λύκειο Ρόδου με βαθμό άριστα 20 αντίστοιχα.

Αμέσως εισήχθηκε το 1992 με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με πρωτιά από τα Δωδεκάνησα. Υπήρξε αριστούχος καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Έτυχε πολλών βραβεύσεων και τιμητικών διακρίσεων κατά τη διάρκεια των σπουδών της, όπως στην ανατομία και χειρουργική από τους καθηγητές κ.κ. Ν. Παπαδόπουλο και Β. Γολεμάτη. Tον Ιούλιο του 1998 απέκτησε το πτυχίο της ιατρικής με βαθμό άριστα 9,4 και βραβεύθηκε από τον πρύτανη του Παν. Αθηνών καθηγητή κ. Κ. Δημόπουλο και τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών καθηγητή κ. Α. Κουτσελίνη σε αντίστοιχες τελετές.

Εστάλη από το Παν. Αθηνών στις Η.Π.Α. για μεταπτυχιακές σπουδές στη χειρουργική στο Παν. της Μinnesota υπό τη διεύθυνση του καθηγητή David Sutherland και στο Νοσοκομείο Johns Hopkins της Baltimore στο Maryland των Η.Π.Α., καθώς επίσης στην ογκολογία στη Mayo Clinic του Rochester της Min- nesota των Η.Π.Α.

Ξεκίνησε την ειδικότητα της μαιευτικής-γυναικολογίας στο Αντικαρκινικό Νοσο- κομείο “Μεταξά” στον Πειραιά, ολοκληρώνοντας το χρόνο της γενικής χειρουρ- γικής. Στη συνέχεια μετέβη στη Δρέσδη, πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας, στη Γερμανία όπου ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην προπαιδευτική πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής και γυναικολογίας του Παν. Δρέσδης υπό τη διεύθυνση του καθηγητού κ. K. Lurmann, όπου ξεχώρισε για το χειρουργικό της ταλέντο και τις γνώσεις της, και διακρίθηκε ως η καλύτερη ειδικευόμενη ιατρός της κλινικής (Stationsarzt). Από το Παν. Δρέσδης έλαβε κα- τόπιν επιτυχών εξετάσεων τον τίτλο ειδικότητας μαιευτικής και γυναικολογίας. Παράλληλα εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Παν. Αθηνών και συνέγραψε ει- δικό βιβλίο για τον καρκίνο του μαστού με θέμα “Προγνωστική σημασία της μοριακής και μορφολογικής προσέγγισης κακοήθων όγκων του μαστού ως δεικτών διήθησης των μασχαλιαίων λεμφαδένων” και κρίθηκε άξια διδακτορικού τίτλου με βαθμό “άριστα” παμψηφεί από την 7μελή επιτροπή των καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά την απόκτηση της ειδικότητας και του διδακτορικού τίτλου υποειδικεύθηκε στη χειρουργική γυναικολογία, που περιλαμβάνει τη λαπαροσκοπική χειρουργική και όλες τις διακολπικές επεμβάσεις, στη γυναικολογική ογκολογία και στην ογκοπλαστική και πλαστική χειρουργική του μαστού στην πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής και γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Δρέσδης, στην πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής-γυναικολογίας του Νοσοκομείου Virchow του Παν. Charite του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση των καθηγητών κ. κ. W. Lichtenegger και J.

Sehouli, στην προπαιδευτική πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής-γυναικολογίας του Νοσοκομείου Bayreuth του Πανεπιστημίου Erlangen υπό τη διεύθυνση του καθηγητού κ. A. Tulusan, στην πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής-γυναικολογίας του Νοσοκομείου Rechts der Isar στο Μόναχο υπό τη διεύθυνση της καθηγή- τριας κ. N. Harbeck.

Παράλληλα εξειδικεύθηκε στην γυναικολογική και μαιευτική υπερηχογραφία (προγεννητικός έλεγχος, υπέρηχος Β’ επιπέδου), στη γυναικολογική και μαιευτική Doppler-υπερηχογραφία, καθώς επίσης στην υπερηχογραφία και διαγνωστική παθήσεων του μαστού (καθοδηγούμενες βιοψίες με λεπτή βελόνα) και απέκτησε τα αντίστοιχα διπλώματα από το Πανεπιστήμιο Charite του Βερολίνου κατόπιν θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων και παράλληλα έγινε επίσημο μέλος της γερμανικής εταιρείας υπερηχογραφίας DEGUM. Επίσης εξειδικεύθηκε στην κολποσκόπηση και στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του τραχήλου της μήτρας στο Παν. της Λειψίας και απέκτησε το αντίστοιχο δίπλωμα κατόπιν εξετάσεων, όπως επίσης και το δίπλωμα εφαρμογών laser στη γυναικολογία. Πραγματοποίησε αρκετές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά και παρουσίασε πάμπολλες επιστημονικές ιατρικές μελέτες σε πανελλήνια, πα- νευρωπαϊκά και παγκόσμια συνέδρια, τελευταία στο Βερολίνο για τις πολύδυμες κυήσεις, στο San Antonio του Texas των Η.Π.Α. και στην Atlanta της Georgia των Η.Π.Α. για τον καρκίνο του μαστού, στη Στοκ- χόλμη της Σουηδίας για την πλαστική χειρουργική του μαστού και στο Παρίσι της Γαλλίας για τις δυσπλασίες και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Από το 2007 διορίστηκε μόνιμα με τον τίτλο της επιμελήτριας Α ́ (Oberarztin) στην προπαιδευτική πανεπιστημιακή κλινική μαιευτικής και γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Δρέσδης Γερμανίας- Νοσοκομείο Hoyerswerda με ιδιαίτερο τομέα υπευθυνότητας: χειρουργική γυναικολογία, γυναικολογική ογκολογία και πλαστική - ογκοπλαστική χειρουργική του μαστού και ήταν επικεφαλής των αντίστοιχων κλινικών, ενώ κάθε Τετάρτη απόγευμα τελούσε ειδικό, προσωποπα- γές ιατρείο μαστού στο νοσοκομείο.

Έγινε μέλος της ελληνικής χειρουργικής εταιρείας, της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας, της γερμανικής εταιρείας μαιευτικής και γυναικολογίας DGGG, της γερμανικής εταιρείας γυναικολογικής ογκολογίας NOGGO και AGO, της γερμανικής εταιρείας υπερηχογραφίας DEGUM και της αμερικανικής εταιρείας ογκολογίας ASCO.

Από τον Ιανουάριο του 2009 επέστρεψε στη γενέτειρά της Ρόδο και λειτουργεί ιατρείο στην οδό Στοκχόλμης 36 στο Ροδίνι Ρόδου.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Τοκετοί & μοντέρνες μέθοδοι ανώδυνου τοκετού.

Πλήρης προγεννητικός έλεγχος & υπέρηχος α’ και β’ επιπέδου με συσκευή υπερήχων υψηλής ευκρίνειας 3D-4D έγχρωμης απεικόνισης VOLUSON E8 GE-αμνιοπαρακέντηση.

Χειρουργική γυναικολογία: λαπαροσκοπική χειρουργική (π.χ. αφαίρεση κύστεων ωοθηκών, ινομυωμάτων, διόρθωση υπογονιμότητας), λαπαροσκοπικές υστερεκτομές, διακολπικές επεμβάσεις πρόπτωσης μήτρας και ακράτειας ούρων.

Γυναικολογική ογκολογία: δυσπλασίες τραχήλου, καρκίνος τραχήλου μήτρας, σώματος μήτρας, όγκοι και καρκίνος ωοθηκών (αντίστοιχες χειρουργικές επεμβάσεις και παρακολούθηση).

Μαστός: Διαγνωστική μαστού (υπέρηχος και βιοψία με σύστημα MAGNUM BARD USA) και Χειρουργική θεραπεία μαστού (χειρουργική θεραπεία καρκίνου μαστού, λεμφαδενικός καθαρισμός, πλαστική αποκατάσταση χειρουργημένου μαστού).

Πλαστική χειρουργική μαστού: σμίκρυνση, μεγέθυνση, ανόρθωση μαστών.

Εξοπλισμός ιατρείου: Τρισδιάστατη - πραγματικού χρόνου κάμερα έγχρωμου υπερήχου τελευταίου τύπου για προγεννητικό έλεγχο, παρακολούθηση μητέρας-εμβρύου VOLUSON E8 GE.

Καρδιοτοκογράφος για παρακολούθηση εμβρύου.

Τελευταίας τεχνολογίας υπέρηχος μαστού VOLUSON E8 GE με 3D-απεικόνιση και ΕΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ και ειδικό σύστημα βιοψίας μαστού MAGNUM BARD USA.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.