+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Βασιλόπουλος Π. Ιωάννης, PhD Γυναικολόγος

Γυναικολόγος

Βασιλόπουλος Ιωάννης

  • Λεωφόρος Κηφισίας 22, Μαρούσι 15121
  • 2106821939
  • 6974446556
  • info@drvasilopoulos.com

Ο Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος είναι μαιευτήρας – χειρουργός – γυναικολόγος, με εξειδίκευση στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Λαπαροενδοσκοπική Χειρουργική του Πανεπιστημίου Rene Descartes στο Παρίσι.

Από τον Ιούλιο του 2018 αποτελεί ένα από τα νεότερα μέλη του Διοικητικού και Επιστημονικού Συμβουλίου του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.

Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Λεόντειο Σχολή και απέκτησε το πτυχίο Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998. Έπειτα από την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, εργάστηκε κατά τη διάρκεια ενός έτους, ως ειδικευόμενος ιατρός, στην Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών.

Αμέσως μετά την συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό ως κελευστής ιατρός, μετέβη στην Ελβετία, όπου και εκπαιδεύθηκε κατά το διάστημα 2003-2008, στην ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, ως μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος που θέσπισε η Ελβετική Εταιρεία Γυναικολογίας και Μαιευτικής.

Ο ιατρός εργάστηκε στις μαιευτικές-γυναικολογικές κλινικές των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Λωζάννης (CHUV,Καθ. Pierre De Grandi), της Γενεύης (HUG, Καθ. J.B. Dubuisson ) και των Etablissements Hospitaliers Nord Vaudois.(EHNV, Dr.med J-F. Bauen). Κατά τη διάρκεια της πολυετούς του παραμονής στην Ελβετία απέκτησε τον τίτλο του Chef de Clinique και συμμετείχε ενεργά στη κλινική εκπαίδευση φοιτητών και ειδικευόμενων ιατρών.

Μετά το πέρας της ειδικότητάς του στη Μαιευτική-Γυναικολογία συνέχισε την εξειδίκευσή του στη Γαλλία, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στη γυναικολογική ενδοκρινολογία και την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Cochin-St Vincent de Paul στο Παρίσι, όπου και εργάστηκε μέχρι το 2009 κατέχοντας θέση Praticien Attaché (Επιμελητής Α).

Η μονάδα γυναικολογικής ενδοκρινολογίας και εξωσωματικής γονιμοποίησης του νοσοκομείου Cochin-St.Vincent de Paul αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μονάδες εξωσωματικής γονιμοποίησης της Ευρώπης, με παράδοση στην κλινική και εργαστηριακή έρευνα της ανθρώπινης αναπαραγωγής.

Κατά το διάστημα αυτό συνεργάστηκε στενά με τους διεθνούς φήμης καθηγητές Dominique de Ziegler και Charles Chapron, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη διερεύνηση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση του υπογόνιμου ζευγαριού. Ασχολήθηκε ειδικότερα με την ενδομητρίωση, την πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και συμμετείχε ενεργά στη δημιουργία πρωτοκόλλων αντιμετώπισης υπογόνιμων ασθενών με ογκολογικό ιστορικό (Oncofertility).

Ο ιατρός Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος παρουσιάζει αξιόλογο επιστημονικό έργο με τη συγγραφή πολυάριθμων ιατρικών εργασιών σε ξενόγλωσσα κυρίως περιοδικά αναγνωρισμένης εγκυρότητας. Είναι μέλος πολλών ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως της Ένωσης Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Ελβετίας και των Παρισίων, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, κ.λ.π.​

Τον Απρίλιο του 2009 μετακομίζει μόνιμα πλέον στην Αθήνα ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ και το 2015 ιδρύει μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους ιατρούς αναπαραγωγής το πρότυπο κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης Institute of Life, που εδρεύει στον χώρο του ΙΑΣΩ.

Ταυτόχρονα εξακολουθεί να είναι συνεργάτης του Νοσοκομείου Cochin-St.Vincent de Paul στο Παρίσι, όπου τακτικά δίνει ομιλίες στο μεταπτυχιακό μάθημα του πανεπιστήμιου Paris V «Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και Αναπαραγωγή».

Είναι έγγαμος με την ιατρό-επεμβατική παιδοακτινολόγο Σάνη Χλαπουτάκη και έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Ιδρυτικό στέλεχος του πιο προηγμένου κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της Ελλάδας

Τον Σεπτέμβριο του 2015, ξεκίνησε να λειτουργεί στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, το Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life (IOLIFE), του οποίου ο Δρ. Βασιλόπουλος υπήρξε συν-εμπνευστής και συνιδρυτής.

Ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, το IOLIFE έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Ελλάδα καθώς και ένα από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακής τεχνολογίας Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη.

Σκοπός του κέντρου είναι να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις, τηρώντας πάντοτε τους πιο αυστηρούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας, προκειμένου υπογόνιμα ζευγάρια να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδί.

Ο τεράστιος χώρος, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, η πιο πρωτοποριακή τεχνολογία που εφαρμόζει, καθώς και το σύστημα RI Witness (σύστημα διαχείρισης το οποίο διασφαλίζει την αξιοπιστία ολόκληρης της διαδικασίας κατά τη διαδικασία Εξωσωματικής Γονιμοποίησης), είναι οι λόγοι εκείνοι για τους οποίους το Institute of Life στο ΙΑΣΩ έχει ήδη χαρακτηριστεί ως μονάδα πρότυπο.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.