+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Πάντος Κωνσταντίνος Γυναικολόγος - Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Γυναικολόγος

Πάντος Κωνσταντίνος

  • Παπανικολή 14-16, Χαλάνδρι 15232
  • 2106894326
  • info@pantos.gr

Ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος ειδικεύτηκε στη Μαιευτική - Γυναικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1988 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Royal Women Hospital, Melbourne Australia (1987-1989).

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Με σχεδόν τριάντα χρόνια πείρας στη μαιευτική και γυναικολογία και είκοσι πέντε χρόνια ως ειδικός στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, ο Κωνσταντίνος Πάντος διαθέτει εμπειρία πάνω σε όλες τις πτυχές της θεραπείας και της τεχνολογίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Το 1994, ο Δρ. Πάντος ίδρυσε το Κέντρο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, μια ιδιωτική μονάδα αντιμετώπισης της ανθρώπινης υπογονιμότητας, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες, πιο ολοκληρωμένες, εξειδικευμένες μονάδες παροχής υπηρεσιών γονιμότητας στην Ευρώπη με πάνω από 4.000 κύκλους IVF ετησίως. Δέχεται υπογόνιμα ζευγάρια από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, της Αυστραλίας και των ΗΠΑ και από σύνολο 32 χωρών. Χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για την υψηλή ποιότητα ιατρικής περίθαλψης, την αποτελεσματικότητα των μεθόδων και για το πρωτοποριακό έργο στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, ενσωματώνοντας πάντοτε με επιτυχία νέες και πρωτοποριακές τεχνολογίες στη φροντίδα των ασθενών. Το 2004, ο Δρ. Πάντος ίδρυσε την Κλινική με δ.τ. “ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ”, μια ιδιωτική Μεικτή Χειρουργική Κλινική, η οποία έκανε τη διαφορά στον τομέα της υγείας. Είναι μια σύγχρονη Κλινική, που διαθέτει εξοπλισμό και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, στελεχωμένη με κορυφαίους έλληνες επιστήμονες της ιατρικής, με σκοπό την ικανοποίηση αναγκών για υπηρεσίες υψηλής εξειδίκευσης και χειρουργικές τεχνικές “μονοήμερης νοσηλείας στην Κλινική”. Η Κλινική διαθέτει Μονάδα IVF, Χειρουργικό Τμήμα, Γυναικολογικό Τμήμα, Μικροβιολογικό και Βιοχη- μικό Εργαστήριο και Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής.

Πέραν αυτής της ευρείας πείρας στην ιατρική πρακτική, ο Δρ. Πάντος είναι συντάκτης επιστημονικών εργασιών, οι οποίες παρουσιάζονται σε εθνικά και διεθνή συνέδρια στους τομείς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της αναπαραγωγικής γενετικής, της μαιευτικής και γυναικολογίας. Ακούραστος στην έρευνα για βελτιώσεις στη φροντίδα των ασθενών του, και ταξιδεύοντας αδιάκοπα, ο Δρ. Πάντος είναι παγκοσμίως γνωστός για την αφοσίωσή του στο αντικείμενό του και στο επιστημονικό Κέντρο του. Είναι μέλος διεθνών οργανώσεων, μεταξύ άλλων της ESHRE - Ευρωπαίκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, της Εταιρείας Γονιμότητας Αυστραλίας, της Ακαδη- μίας Επιστημών Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Εταιρείας Γονιμότητας καθώς και εθνικών οργανώσεων περιλαμβανομένης της Ελληνικής Εται- ρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ο Δρ. Πάντος έχει συνάψει επιστημονικές συνεργασίες για τη διεξαγωγή έρευνας για την αξιολόγηση και τη βελτίωση κλινικών εφαρμογών στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με εθνικά και διεθνή ιδρύματα και πανεπιστήμια, όπως το Εργαστήριο Ανοσολογίας και Βλαστικών Κυττάρων Monash (MICSL), Μελβούρνη, Αυστραλία, το Εργαστήριο Μοριακής Γενετικής GENOMA, Ρώμη, Ιταλία, το Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα, PGS Taskforce, της Ευρωπαίκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (European Society of Human Reproduction and Embryology-ESHRE).

Το 1997, ο Δρ. Πάντος υπήρξε ο πρώτος στην Ελλάδα που προσέφερε τη δυνατότητα καλλιέργειας και μεταφοράς βλαστοκύστεων με βελτιω- μένα ποσοστά κύησης. Το 2003, ο Δρ. Πάντος και η ομάδα του υπήρξαν πρωτοπόροι στη βιοψία κυττάρων από βλαστοκύστεις και στην προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (ΠΓΔ) για τη διάγνωση της β-θαλασσαιμίας. Τότε ήταν που γεννήθηκε το πρώτο υγιές παιδί παγκο- σμίως με την εφαρμογή αυτής της μεθόδου. Αυτή η καινοτομία είχε ως αποτέλεσμα η μονάδα IVF να συμπεριληφθεί (η μόνη από την Ελλάδα) στην ιστορία της IVF: Τα ορόσημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής http://www.ivf-worldwide.com/ivf-history.html

Τη μεγαλύτερη αποδοχή εισέπραξε από την επιστημονική κοινότητα το ερευνητικό έργο του κυρίου Πάντου και των συνεργατών του στην Ελλάδα και την Αυστραλία, το οποίο και έλαβε περισσότερες από 92 αναφορές στα μέσα ενημέρωσης διεθνώς. Η έρευνα αυτή αφορούσε στην αναγνώριση, με βάση της γονιδιακής τους έκφρασης, των γονιμοποιημένων ωαρίων που εμφυτεύονται και δημοσιεύτηκε το 2008. Αυτή η καινοτομία είχε ως αποτέλεσμα ο Δρ. Πάντος και η ομάδα του να συμπεριληφθούν για δεύτερη φορά στην Ιστορία της IVF (IVF Ηi- story): Τα ορόσημα (The milestones) http://www.ivf-worldwide.com/ivf-history.html

Πρόσφατα, ο Δρ. Πάντος και η ομάδα του επελέγησαν από την Ευ- ρωπαίκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE) για να συμμετάσχουν σε Τυχαιοποιημένη μελέτη: “Εκτίμηση της ευπλοειδίας των ωαρίων σε γυναίκες ηλικίας 36-40 ετών με προεμφυ- τευτικό χρωμοσωμικό έλεγχο με μικροσυστοιχίες (PGS Αrray-CGH)” (www.eshre.eu/ESHRE/English/SpecialtyGroups/Study-groups/page.aspx/1546).

Τον Φεβρουάριο 2011, ο Δρ. Πάντος παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN με αφορμή τη γέννηση υγιούς παιδιού, ύστερα από προεμφυτευτική γεννετική διάγνωση, από ένα ζευγάρι όπου και οι δυο γονείς ήταν φορείς σπάνιας κληρονομικής νόσου των οφθαλ- μών, η οποία ονομάζεται συγγενής αμαύρωση LEBER http://www.cnn.com/worldview (ή απευθείας στη διεύθυνση http://edition.cnn.com/video/#/video/international/2011/01/31/wv.embryo.euro.switch.bk.d.cnn ). Πρόσφατα, ο Δρ. Πάντος προέβη στην υπογραφή συνεργασίας της Κλινικής “ΓΕ- ΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ” με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία αποσκοπεί στην προσφορά εκπαιδευτικού προγράμματος e-learning σε πτυχιούχους ιατρικής και επιστήμονες, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν τα απαραίτητα προσόντα για μια επιτυχή σταδιοδρομία στον τομέα της υπο- βοηθούμενης αναπαραγωγής.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Υστεροσκόπηση

Σπερματέγχυση

Εξωσωματική Γονιμοποίηση & Εμβρυομεταφορά

Διάνοιξη Διαφανούς Ζώνης Γονιμοποιημένου Ωάριου

Ενσοσαλπιγγική Μεταφορά Γαμετών (GIFT)

Ενσοσαλπιγγική Μεταφορά Ζυγωτών (ΖIFT)

Ωρίμανση Ωάριων στο εργαστήριο - in vitro maturation (IVM)

Διατήρηση Εμβρύων, Ωάριων και Ωοθηκικού Ιστού στην κατάψυξη

Κατάψυξη σπέρματος - Τράπεζα Σπέρματος

Δωρεά Ωάριων - Εμβρύων

Προεμφυτευτική Διάγνωση

Τμήμα Ψυχολογικής Υποστήριξης & Συμβουλευτικής

Βιοψία Όρχεων σε αζωοσπερμικούς άνδρες και Μικρογονιμοποίηση Ωάριων

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.