+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Κουτουκός Δ. Ιωάννης, MD, Phd, Msc, DFFP Γυναικολόγος

Γυναικολόγος

Κουτουκός Ιωάννης

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 48, Αθήνα 11528
  • 210 7226880
  • info@endogynecology.gr

Ο Δρ. Ιωάννης Κουτούκος είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκπαιδευθείς στη Μαιευτική και στη Γυναικολογία στη Μεγάλη Βρετανία, απέκτησε το δίπλωμα οικογενειακού προγραμματισμού DFFP, το δίπλωμα κολποσκόπησης από τη Βρετανική Εταιρεία Κολποσκόπησης BSCCP -όπου και έγινε εκπαιδευτής- και το δίπλωμα εξάσκησης υπερήχων Β ́ επιπέδου στην Ιατρική του Εμβρύου από το WESSEX DEANERY.

Εργάστηκε σε τμήματα γυναικολογικής ουρολογίας, όπου και - αποκτώντας την πιστοποίηση εξάσκησης ουροδυναμικών ελέγχων-απέκτησε εμπειρία στη χειρουργική αποκατάσταση συναφών παθήσεων.

Κατόπιν ασχολήθηκε με τη γυναικολογική ενδοσκόπηση, κάνοντας το Μaster της Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης στο Surrey της Αγγλίας και ξεκίνησε τη μετεκπαίδευσή του στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στην Αγγλία και εν συνεχεία στη Νορβηγία και την Αργεντινή.

Ασχολήθηκε με τη λαπαροσκοπική αντιμετώπιση καλοήθων γυναικολογικών παθήσεων όπως τα ινομυώματα, η ενδομητρίωση, η πρόπτωση των γεννητικών οργάνων, η ακράτεια ούρων κ.ά., καθώς και κακοήθων παθήσεων που χρήζουν ριζικής λαπαρο- σκοπικής αφαίρεσης.

Είναι εκπαιδευτής της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Γυναικολογικής Χειρουργικής EAGS στο Βέλγιο, και της Εταιρείας Ενδοσκόπησης της Αργεντινής, επιστημονικός κριτής περιοδικών Γυναικολογι- κής Ενδοσκόπησης με θέμα τις τεχνικές μίας οπής, ενώ έχει προεδρεύσει και σε διάφορες διεθνείς επιστημονικές συνεδρίες. Είναι ιδρυτής του γυναικολογικού κέντρου ενδοσκόπησης “EN- DOGYNECOLOGY” και μέλος της λαπαροσκοπικής ομάδας του Νοσοκομείου “ΜΗΤΕΡΑ”.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Λαπαροσκοπική αφαίρεση κύστεων - Λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων - Λαπαροσκοπική υστερεκτομή Λαπαροσκοπική θεραπεία σε γυναικολογικούς όγκους - Λαπαροσκοπική ανάρτηση σε πρόπτωση μήτρας - κόλπου - Λαπαροσκοπική πλαστική σαλπίγγων - Ριζική λαπαροσκοπική αντιμετώπιση ενδομητρίωσης με συμμετοχή αυτής σε ουρητήρες και έντερο - Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων - Ουροδυναμικός έλεγχος

Υστεροσκοπική Χειρουργική

Μικροεπεμβατικές υστεροσκοπικές μέθοδοι - Εξειδικευμένα υπερηχογραφήματα διάτασης της ενδομητρικής κοιλότητας - Διαγνωστική υστεροσκόπηση - Υστεροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων - Υστεροσκοπική αφαίρεση πολύποδα - Υστεροσκοπική αφαίρεση διαφράγματος μήτρας - Υστεροσκοπική αντιμετώπιση βαριάς περιόδου θεραπεία - One-stop Clinic

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.