+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • >
 • BLOG

Βιογραφικά

Αντωνοπούλου Σταυρούλα, MD, PhD

Βιοπαθολόγος

Αντωνοπούλου Σταυρούλα

 • Λεωφόρος Κηφισίας 354, Χαλάνδρι 15233
 • 2108028817
 • 6974051154
 • info@mycolab.gr

Η Dr. Σταυρούλα  Ε.  Αντωνοπούλου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απέκτησε την Ειδικότητα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας (πρώην Μικροβιολογίας).

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Επιστημονικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, στο τμήμα Μικροβιολογίας-Τομέας Μυκητολογίας ‘‘ Louis Pasteur’’, καθώς και στο Τμήμα Παθολογίας και στο Εργαστήριο Κλινικής Διερεύνησης HJ Tagnon Βρυξέλλες-Βέλγιο.

Απέκτησε το Δίπλωμα Ιατρικής Μυκητολογίας από το ‘‘Prince Leopold Institute of Tropical Medicine’’ στην Αμβέρσα-Βέλγιο.

Εξειδικεύτηκε στις Μυκητιασικές Παθήσεις-Ονυχομυκητιάσεις και στις Λοιμώξεις Ουρογεννητικού Συστήματος Ανδρών, Γυναικών και Παίδων.

Είναι μέλος της Διεθνούς Μυκητολογικής Εταιρίας (ISHAM) και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, Τμήμα Λοιμωδών Παρασιτικών και Ανοσολογικών Νοσημάτων, Ρώμη-Ιταλία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Επιστημονικής της πορείας, από την περίοδο της φοίτησής της στο Πανεπιστήμιο έως και σήμερα, έχει λάβει μέρος σε πληθώρα Ιατρικών Συνεδρίων, Σεμιναρίων, πρότυπων Ιατρικών εργασιών και μελετών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος σε:

 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ
 • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
 • SOCIETE BELGE DE MYCOLOGIE HUMAINE ET ANIMALE
 • EUROPEAN CONFEDERATION OF MEDICAL MYCOLOGY
 • SOCIETE BELGE D’INFECTIOLOGIE ET DE MICROBIOLOGIE CLINIQUE INTERNATIONAL
 • ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ

Έχει εργασθεί σε μεγάλα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Κλινικές και Μικροβιολογικά εργαστήρια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Oμιλεί τρείς ξένες γλώσσες, ΑΓΓΛΙΚΑ & ΙΤΑΛΙΚΑ άριστα, ΓΑΛΛΙΚΑ πολύ καλά.

Σήμερα διατηρεί ένα πλήρως εξοπλισμένο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο, Ειδικών Λοιμώξεων - Μυκητιάσεων και Μικροβιολογικών Εξετάσεων στο Χαλάνδρι, Αττικής.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Στο Διαγνωστικό μας εργαστήριο εκτελούνται υψηλού επιπέδου εξετάσεις σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και συνοδεύονται απο εμπεριστατωμένη επιστημονική γνώση και συμβουλευτική

Ειδικές Μυκητολογικές Εξετάσεις (Εξειδίκευση Ιατρού)

Δερματομυκητιάσεις Μικροβιολογία δέρματος - Ειδική καλλιέργεια δέρματος τριχών - ονύχων σε νεογνά- βρέφη - παιδιά - ενήλικες - Ονυχομυκητιάσεις - Αντιμυκητόγραμμα - Λοιμώξεις ουροποιητικού - γεννητικού συστήματος

Ειδικές Εξετάσεις Προληπτικού - Διαγνωστικού Ελέγχου

Εξετάσεις κολποτραχηλικού επιχρίσματος (ΤΕΣΤ ΠΑΠ) - Διερεύνηση (HPV DNA) σε στοματοφαρυγγικά και ορθοπρωκτικά δείγματα - Αξιολόγηση μοριακής ανάλυσης - Συμβουλευτική - Πλήρης εργαστηριακός προγεννητικός και περιγεννητικός έλεγχος - Εργαστηριακή διερεύνηση υπογονιμότητας ζευγαριών και καθ’ έξιν αποβολών, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα παρακολούθησης, με εξειδίκευση τη διερεύνηση λοιμώξεων, ως αιτιολογικό παράγοντα

Ειδικές Εξετάσεις

Ειδικές καλλιέργειες που αφορούν στη στοματική κοιλότητα (φλεγμονές) - Διερεύνηση παθογόνων σε οδοντιατρικά περιστατικά - Διερεύνηση οφθαλμολογικών λοιμώξεων για μικρόβια και ιούς - Ειδικές καλλιέργειες φλεγμονών σε διαβητικό πόδι αγγειολογικά περιστατικά

Λοιπές Εξετάσεις

Μικροβιολογικές - Αιματολογικές - Βιοχημικές - Ορμονολογικές - Ανοσολογικές - Μοριακής βιολογίας - Αλλεργιολογικές - Θρομβοφιλίας - Καρκινικοί δείκτες - Έλεγχος υπέρτασης - Γονιδιακός έλεγχος για προσδιορισμό προδιάθεσης σε συγκεκριμένες ασθένειες - Έλεγχος υπερχοληστεριναιμίας - Έλεγχος πηκτικότητος αίματος - Προληπτικός έλεγχος (check up)

Παιδομικροβιολογικό Τμήμα

Λήψη δείγματος ούρων (ουροκαλλιέργειες), σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο - Αιμοληψία σε νεογνά - βρέφη - παιδιά

Γυναικολογικό Τμήμα, στο οποίο εκτελούνται λήψεις:

Κολπικών - Ενδοτραχηλικών - Ουρηθρικών εκκριμάτων

Ανδρολογικό Τμήμα στο οποίο εκτελούνται λήψεις:

Ουρηθρικών - Προστατικών εκκριμάτων Μεθοδος STAMEY - MEARS Σπερμοδιάγραμμα - Έλεγχος γονιμότητος

Αιμοληψία με τη βοήθεια υπερσύγχρονης συσκευής

Η αιμοληψία στο Διαγνωστικό μας εργαστήριο γίνεται με τη βοήθεια συσκευής κορυφαίας αμερικανικής τεχνολογίας VEIN VIEWER, η οποία με υπέρυθρη δέσμη φωτός (χωρίς ακτινοβολία) απεικονίζει φλέβες και αγγεία. Με τη δυνατότητα αυτή, η αιμοληψία σε βρέφη, σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες με δυσδιάκριτες φλέβες γίνεται άμεσα, εύκολα και η όλη διαδικασία καθίσταται ευχάριστη.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.