+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Κόγιας Ευάγγελος, MD, PhD, FEBNS Νευροχειρουργός

Νευροχειρουργός

Κόγιας Ευάγγελος

  • Μητροπόλεως 99, Θεσσαλονίκη 54622
  • 2310228191
  • info@drkogias.gr

Ο Ευάγγελος Κόγιας, MD, PhD, FEBNS είναι νευροχειρουργός με πολυετή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στο εξωτερικό στις πλέον προηγμενες χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση παθήσεων του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης.

Έχει εργαστεί για 14 χρόνια σε Νευροχειρουργικά Κέντρα της Γερμανίας (University Medical Center Freiburg, Germany), της Γαλλίας (CHU de Montpellier, France) και της Ελβετίας (Department of Neurosurgery, St. Gallen Clinic, Academic Teaching Hospital of the University of Zurich, Switzerland) και ειδικεύτηκε στις πλέον σύγχρονες νευροχειρουργικές μεθόδους.

Εξειδικεύεται στην χειρουργική αφαίρεση όγκων εγκεφάλου, ενδοσκοπική αφαίρεση όγκων υπόφυσης καθώς και στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Ειδικότερα εξειδικεύεται στην τεχνική αφαίρεσης όγκων εγκεφάλου με τον ασθενή σε εγρήγορση (awake craniotomy) και κατέχει πιστοποίηση για την χρήση του φαρμάκου 5-ALA (Gliolan) στην χειρουργική αφαίρεση γλοιωμάτων. Έχει κάνει μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην Νευροογκολογία στο Λονδίνο.

​Έχει λάβει πιστοποίηση κατόπιν πανευρωπαϊκών εξετάσεων απο την ΕυρωπαΙκή Νευροχειρουργική Εταιρία (EANS), και κατέχει τον τίτλο του Fellow of the European Board of Neurological Surgery (FEBNS).

Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής (EANS), της Γερμανικής (DGNC) και της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρίας (ENXE) και της Γερμανικής Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης (DWG).

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διδάκτωρ του Albert-Ludwig's University of Freiburg της Γερμανίας στο αντικείμενο της πειραματικής νευρο-ογκολογίας.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Οι εργασίες αυτές έχουν λάβει περισσότερες από 450 αναφορές (Google Scholar). Είναι κριτής (reviewer) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Προσφέρει διδακτικό έργο σε φοιτητές στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Freiburg ως επισκέπτης.

Εξειδικεύσεις: Όγκοι Εγκεφάλου, Ενδοσκοπική Εγχείρηση Υπόφυσης και Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Eλάχιστα επεμβατικές τεχνικές

Eλαχιστοποίηση του τραύματος που σχετίζεται με την προσπέλαση στη βλάβη

Nευροπλοήγηση

Ακριβής και ασφαλής καθοδήγηση ή πλοήγηση στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη στις 3 διαστάσεις

Νευροπαρακολούθηση

Παρακολούθηση των λειτουργιών του εγκεφάλου και των νεύρων κατά τη διάρκεια μιας νευροχειρουργικής επέμβασης

5-ALA

Ο Dr. Ευάγγελος Κόγιας, FEBNS έχει πιστοποίηση για τη χρήση του φαρμάκου 5-ALA και έχει διενεργήσει πλήθος επεμβάσεων με αυτήν την τεχνική

Υπέρηχος

Απεικόνιση της φυσιολογικής ανατομίας αλλά και της παθολογίας σε πραγματικό χρόνο και υπό διαφορετικές γωνίες

Παθήσεις Εγκεφάλου

Όγκοι εγκεφάλου - Αγγεία - Αιμορραγίες - Επιληψία - Πάρκινσον - Νευραλγία τριδύμου - Υδροκεφαλία

Παθήσεις Υπόφυσης

Σπονδυλική Στήλη

Οσφυϊκή Δισκοκήλη - Αυχενική Δισκοκήλη - Σπονδυλοδεσία - Στένωση Σπονδυλικού Σωλήνα - Όγκοι Σπονδυλικής Στήλης - Αιμαγγειοβλάστωμα - Κατάγματα - Κυφοπλαστική

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.