+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • >
 • BLOG

Βιογραφικά

Μανωλάκου Γιόλα Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

Δερματολόγος

Μανωλάκου Παναγιώτα

 • Λεωφόρος Πατησίων 207, Αθήνα 11256
 • 2108628043
 • 6945296887
 • info@pmanolakou.gr

Η Παναγιώτα Μανωλάκου γεννήθηκε στη Πάτρα.

Αποφοίτησε με άριστα από το Αρσάκειο Πατρών και εισήχθη 9η με υποτροφία στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

To 1977 έλαβε πτυχίο με Λίαν Καλώς και εκπλήρωσε στην Υπηρεσία Υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο Λεχαινών Ηλείας την 3ετά 1977-1980.

Από το 1980 έως το 1983 ειδικεύτηκε στην Δερματολογία - Αφροδισιολογία  στο μεγαλύτερο Δερματολογικό κέντρο της Ελλάδος στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων Αθηνών Ανδρέας Συγγρός.

Κατά την διάρκεια της ειδικότητας της δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα στο τμήμα Patch tests (Δερματίτιδες Εξ επαφής) και στο τμήμα Φωτο - βιολογίας (φωτοδερματοπάθειες).

Το χρονικό αυτό διάστημα έλαβε μέρος στην συγγραφή πολλών επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύθηκαν σε ιατρικά περιοδικά ή ανακοινώθηκαν σε δερματολογικά συνέδρια.

Από το 1990 - 1992 εκπαιδεύτηκε επί  διετία στον Βελονισμό - Ηλεκτροβελονισμό στο Acuscience (Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού) από τον έμπειρο βελονιστή Μιλτιάδη Καράβη και την ομάδα του.

Έκτος από τον βελονισμό, έχει λάβει βασική εκπαίδευση στην ομοιοπαθητική, NLP, TAT, REIKI, ρεφλεξολογία, μέθοδο Heart math κ.α.

Εξειδικεύτηκε στην Αισθητική Δερματολογία σε ειδικά συνέδρια και σεμινάρια στο Παρίσι και στην Μπολόνια Ιταλίας επί σειράν ετών.

Υπήρξε από τους πρώτους δερματολόγους που εφάρμοσαν την μέθοδο της μεσοθεραπείας στην Ελλάδα.

Έκτοτε συνεχίζει να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα αυτό συμμετέχοντας ανελλιπώς στα αντίστοιχα συνέδρια και λαμβάνοντας μέρος σε οργανωμένα workshops.

Παράλληλα, από το τέλος της δεκαετίας του ‘90, ασχολήθηκε με την τεχνολογία LASER, όταν αυτή άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτερα στην Ιατρική γενικότερα και στην Δερματολογία ειδικότερα.

Το 1998 μαζί με μια ομάδα αξιόλογων συναδέλφων δερματολόγων και πλαστικών χειρούργων ίδρυσαν LASER TOUCH ΑΕ - από τις πρώτες και πλέον σύγχρονα εξοπλισμένες ιατρικές  μονάδες παροχής υπηρεσιών  LASER - στην οποία διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος επί μια 4ετία και παραμένει έως σήμερα μέλος του Δ.Σ.

Συμμετέχει σε ετήσια βάση σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων διακεκριμένων επιστημονικών εταιρειών και σε ιατρικά προγράμματα καθώς επίσης είναι μέλος:

 • του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)
 • της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ)
 • της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής laser και Αισθητικής Δερματολογίας (ΕΕΔΧ)
 • της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων  (ΕΕΕΔΑ)

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Συμμετέχει σε  σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και πνευματικής ανάπτυξης. Της αρέσει το διαβάζει βιβλία διαφορετικών ειδών και λατρεύει τα ταξίδια και τις εκδρομές.

Τέλος απολαμβάνει την πεζοπορία και επιλέγει να μετέχει σε πολιτιστικές ξεναγήσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Έχοντας κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία καθώς επίσης και επίγνωση των πολλαπλών κοινωνικών αναγκών της χώρας παρέχει υποστήριξη και βοήθεια σε ΜΚΟ που έχουν ανάγκη όπως:

 • Γιατροί χωρίς Σύνορα
 • Γιατροί του Κόσμου
 • Εταιρεία  Προστασίας Σπαστικών ¨Πόρτα Ανοικτή¨
 • Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία
 • Χαμόγελο του παιδιού

Οι οικολογικές της ευαισθησίες επίσης εκφράζονται με την στήριξη του έργου οργανώσεων όπως η GREENPEACE, WWF κα.

Τέλος προσφέρει τις δερματολογικές της υπηρεσίες σε όσους την έχουν ανάγκη και στους οικονομικά ευάλωτους.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση μαλλιών, Δερματίτιδα, Μελαχρωματικές βλάβες, Καρκίνος δέρματος, Ονυχομυκητίαση, Ψωρίαση, Έκζεμα, Ακμή

LASER

Ουλές ακμής, Καλοήθεις βλάβες, Συνδυαστικές θεραπείες, Ραγάδες, Ευρυαγγείες, Ανάπλαση προσώπου, Αποτρίχωση

ΕΝΕΣΙΜΑ

Κυτταρίτιδα, Υαλουρονικό οξύ, Botox, Μεσοθεραπεία, Αυτόλογος μεσοθεραπεία PRP, Παχυσαρκία, Αντιγήρανση

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.