+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Σταυρόπουλος Σταύρος MD, MSc Νευροχειρουργός

Νευροχειρουργός

Σταυρόπουλος Σταύρος

  • Ηλείας 8-12, Γλυφάδα 16675
  • 2109117000
  • 6947943944
  • stavros.stavropoulos@yahoo.com

Γεννήθηκα στην Αλεξανδρούπολη την 1η Αυγούστου 1977.

Αποφοίτησα από το Λύκειο με βαθμό 20/20 και πέρασα με τις “Πανελλαδικές Εισαγωγικές Εξετάσεις” στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996-2002) με βαθμό 7.91 – Λίαν Καλώς.

Διορίστηκα στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου όπου ολοκλήρωσα την Υποχρεωτική Υπηρεσία Υπαίθρου (“αγροτικό”) το 2003

Απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ” στη “Μεθοδολογία της Ιατρικής Έρευνας” του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2003-2005) στο οποίο έγινα δεκτός κατόπιν γραπτών εξετάσεων.

Το 2004 διορίσθηκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής, προαπαιτούμενο για την ειδίκευση στη Νευροχειρουργική.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στο Διδυμότειχο (2006-2007)

Δίδαξα (2007) στο τμήμα νοσηλευτικής του ΤΕΙ Λαρισας τα μαθήματα της Χειρουργικής και της Ανατομικής ως εργαστηριακός συνεργάτης

Έλαβα την ειδικότητα της Νευροχειρουργικής το 2011 έχοντας εκπαιδευθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου (2007-2009) και στο Γενικό Νοσοκομείο “ΚΑΤ” (2009-2011)

Αμέσως μετά τη λήψη της ειδικότητας μετέβην στη Μεγάλη Βρετανία για μετεκπαίδευση και εργάσθηκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry και στο Royal Infirmary του Kingston upon Hull επί τριετίας περίπου. Εκεί εκπαιδεύθηκα σε μεγάλο φάσμα της σύγχρονης Νευροχειρουργικής που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αντιμετώπιση όγκων εγκεφάλου με τη χρήση Νευροπλοήγησης (NeuroNavigation), τη χειρουργική εξαίρεση όγκων εγκεφάλου με τον ασθενή “ξυπνητό” – Awake Craniotomy, τις επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης με “Ελάχιστα Επεμβατικές” τεχνικές (Minimally Invasive Surgery) καθώς και την αντιμετώπιση της φαρμακοανθεκτικής επιληψίας με εμφύτευση διεγέρτη του πνευμονογαστρικού νεύρου.

Από τον Οκτώβριο του 2014 επέστρεψα στην Ελλάδα και κατέχω θέση Επιμελητή στο Mediterraneo Hospital στη Γλυφάδα.

Υπήρξα αθλητής της κολύμβησης και κατέχω δίπλωμα ιστιοπλοϊας και ελεύθερης κατάδυσης.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σπονδυλική Στήλη

Οσφυική Δισκοκήλη - Αυχενική Μυελοπάθεια - Οστεοπορωτικό κάταγμα σπονδυλικής στήλης - Τεχνητός Δίσκος

Εγκέφαλος

Γλοιοβλάστωμα - Υπόφυση - Ανεύρυσμα - Υδροκέφαλος - Νευραλγία Τριδύμου

Περιφερικά Νεύρα

Επιληψία

Τραύμα

Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές

Οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές έχουν ως στόχο να επιτύχουν το ίδιο χειρουργικό αποτέλεσμα με το λιγότερο δυνατό τραυματισμό των ιστών σε σύγκριση με τις κλασικές μεθόδους.

Νευροπλοήγηση

Με τον όρο “νευροπλοήγηση” εννοούμε τη χρήση της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης η οποία βοηθά τον χειρουργό να κατευθύνει τα εργαλεία του μέσα στο σώμα του ασθενούς.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.