+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Χαλκιάς Κωνσταντίνος Ειδικός Παθολόγος

Παθολόγος

Χαλκιάς Κωνσταντίνος

  • Ι. Πάγκα 22, Αμπελόκηποι 11524
  • 2106996103
  • 6937039025
  • enygeia@gmail.com

Ο  Κωνσταντίνος Σ. Χαλκιάς, Ιατρός Ειδικός Παθολόγος, γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα.

Το 1988 εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής της σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το  1994 με βαθμό πτυχίου ‘Λίαν Καλώς’.Εν συνεχεία, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ασκούμενος επί ένα έτος (1995-1996) στην Ειδικότητα της Παθολογίας ως Στρατεύσιμος Κελευστής Ιατρός – Εσωτερικός Βοηθός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Στα πλαίσια της εξειδίκευσής του, ολοκλήρωσε την άσκησή του επί  4,5 επιπλέον έτη στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αλεξάνδρα» και απέκτησε, το 2003, τον τίτλο ειδικότητας του ειδικού Παθολόγου κατόπιν επιτυχών γραπτών και προφορικών εξετάσεων.

Από το 2003 έως το 2008 υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος και Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων της Αθηναϊκής Κλινικής.

Από το 2003 έως και σήμερα εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα ως υπεύθυνος του Παθολογικού Ιατρείου των Συστεγασμένων Ιατρείων «Εν Υγεία» (Ι. Πάγκα 22, Αμπελόκηποι).  Έχει συνάψει και διατηρεί συμβάσεις με πολλά δημόσια ταμεία και αποτελεί μέλος του δικτύου ιατρών του συστήματος υγείας MEDISYSTEM της INTERAMERICAN.

Από το 2008 έως και σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ και ως Ιατρός του Ταμείου Υγείας της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και κατάρτισης έχει συμμετάσχει σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε διάφορα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά ιατρικά συνέδρια και σεμινάρια, ενώ άρθρα του για ιατρικά θέματα έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Παθολογίας, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας, της Εταιρίας Ευρυτάνων Επιστημόνων  και  του Δικτύου Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.