+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Γριβέας Ιωάννης, Md, PhD Νεφρολόγος

Νεφρολόγος

Γριβέας Ιωάννης

  • Λεωφόρος Κηφισίας 362, Χαλάνδρι 15233
  • 2106844876
  • 6932379323
  • info@athens-nephrology.gr

Ιούλιος 1995: Πτυχιούχος Τμήματος Ιατρικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οκτώβριος 1995: Αποφοιτήριο από Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Ορκωμοσία σε Ανθυπίατρο.

Σεπτέμβριος 2005: Απόκτηση τίτλου ειδικότητας Νεφρολογίας.

Νοέμβριος 2006: Διδακτορική Διατριβή από το Τμήμα Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Δεκέμβριος 2007: Διδακτορική Διατριβή από το Yorker International University.

Στο νεφρολογικό ιατρείο του κ. Ιωάννη Γριβέα στην Αθήνα και στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας υποδεχόμαστε τον ασθενή με νεφρική νόσο και υπέρταση με σεβασμό και διάθεση προσφοράς. Σε χώρους μοντέρνους, με ξεκούραστη αρχιτεκτονική, εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και άνετο parking, ο ασθενής και η οικογένεια του εισπράττει ολοκληρωμένη φροντίδα, σαφείς οδηγίες και στήριξη για το πιθανό νεφρολογικό πρόβλημα.

Η εμπειρία εργασίας του ιατρού σε μεγάλα κέντρα του εσωτερικού και εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, καθώς και η ενασχόληση του με όλο το φάσμα της κλινικής νεφρολογίας σε συνδυασμό με την συνεχή ενημέρωση και ακαδημαική δραστηριότητα μετουσιώνονται σε συνεχή βοήθεια στον νεφρολογικό άρρωστο.

Απευθυνόμαστε σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια προτελικού και τελικού σταδίου, ασθενείς με Συστηματικά νοσήματα και νεφρική προσβολή, με Νεφρωσικό σύνδρομο, με Αιματουρία ή και Λευκωματουρία, με Υπέρταση, με λειτουργικό ή χειρουργικό μονόνεφρο, με Σακχαρώδη Διαβήτη που έχουν νεφρική προσβολή και σε ασθενείς πριν και μετά την μεταμόσχευση.

Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον αναπτύσσεται σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο 1ου έως 4ου σταδίου εντοπισμένο ιδιαίτερα σε όλους τους τρόπους περιορισμού του ρυθμού εξέλιξης της νόσου.

Σε όλες τις ομάδες των ασθενών δίνονται οδηγίες για τον χειρισμό, την διάγνωση και την θεραπεία των κλινικών προβλημάτων ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε ζητήματα δίαιτας, διατροφής και θρέψης κατά περίπτωση, ιδιαίτερα σε ασθενείς με Χρονία Νεφρική Ανεπάρκεια, Νεφρωσικό σύνδρομο, Μεταμοσχευμένους καθώς και σε ασθενείς με συνδυασμό προβλημάτων (διαβήτη, υπέρταση κα).

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αντιμετώπιση Αιματουρίας / Λευκωματουρίας

Διάγνωση και θεραπεία Σπειραματονεφριτίδων (ιδιοπαθών ή στα πλαίσια συστηματικών νοσημάτων)

Υπέρταση

Διαβητική νεφροπάθεια

Χειρισμός ηλεκτρολυτικών διαταραχών

Διαχείριση Οξείας Νεφρικής Ανεπάρκειας

Χρονία Νεφρική Νόσος όλων των σταδίων

Προετοιμασία και παρακολούθηση ασθενούς πριν την μεταμόσχευση

Παρακολούθηση ασθενούς μετά την μεταμόσχευση

Νεφρολιθίαση - Λοιμώξεις του ουροποιητικού

Διαχείριση ασθενών με λειτουργικό ή χειρουργικό μονόνεφρο

Πολυκυστική νόσος των νεφρών και άλλα κληρονομικά νοσήματα

Μεταβολικά νοσήματα και νεφρός

Υπολογισμός Σύστασης Ανθρωπίνου Σώματος με την αρχή της ΒΙΟΕΜΠΕΔΗΣΗΣ (BIOIMPEDANCE).

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.