+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Δρ. Βενιζέλος Βασίλης MD, MPhi(UK), FACS Χειρουργός Μαστού-Ειδικός Μαστολόγος

Χειρουργός

Βενιζέλος Βασίλειος

  • Βασιλίσσης Σοφίας 101, Αθήνα 11521
  • 2107474065
  • info@vvenizelos.gr
  • Διευθυντής Μονάδας Μαστού Νοσοκομείου METROPOLITAN
  • Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μαστού Νοσοκομείου METROPOLITAN
  • Πρόεδρος Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ)

Εκπαίδευση

Αποφοίτηση απο την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Εκπαίδευση στη Γενική Χειρουργική στην Αγγλία σε θέσεις αναγνωρισμένες από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών

Τίτλος ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής

Ειδίκευση στην αντιμετώπιση ασθενών με παθήσεις μαστού σε έμμισθες θέσεις στις Μονάδες Μαστού Manchester και Εδιμβούργου Σκωτίας.

Επαγγελματική πορεία

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1986 εκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο στη Γενική Χειρουργική στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου σαν πρώτος βοηθός συμμετείχε σε πλήθος επεμβάσεων.

Το 1988 επιλέχθηκε από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική σε έμμισθες θέσεις αναγνωρισμένες για εκπαίδευση.

Απο το 1990 εως το 1995 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Μanchester ως Επιμελητής Χειρουργός και παράλληλα ολοκλήρωσε το Master στην Ογκολογία Παθήσεων Μαστού.

Από την αρχή της εκπαίδευσής του, το ειδικό γνωστικό ενδιαφέρον του υπήρξε η αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού και μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ανάπτυξη μεθόδων ογκοπλαστικής χειρουργικής με στόχο ένα απόλυτα ασφαλές ογκολογικό και αισθητικά αποδεκτό αποτέλεσμα.

Το 1997 συμμετείχε στη 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για χειρουργούς μαστού που διοργανώθηκε από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών του Λονδίνου, η επιτυχής παρακολούθηση του οποίου ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη Διευθυντικών θέσεων σε Μονάδα Μαστού.

Το 1997 επιλέχθηκε από τη διεθνούς φήμης Μονάδα Μαστού του Εδιμβούργου (Western General Hospital) αρχικά ως ειδικευμένος Χειρουργός Μαστού (Staff Grade Breast Surgeon) και κατόπιν ως Διευθυντής της Μονάδας Μαστού του νοσοκομείου Dumfirmling. Συμμετείχε ενεργά στην προεγχειρητική διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Ιδιαίτερα συμμετείχε στη βελτίωση και ανάπτυξη της μεθόδου της άμεσης αποκατάστασης μαστού με πλατύ ραχιαίο μυ, μια τεχνική η οποία ανακοινώθηκε το 1999 στο Διεθνές Συνέδριο Μαστού στο San Antonio, Texas. Έκτοτε, η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ευρέως σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή.

Το 1999 παρουσίασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε Διεθνές Συνέδριο στην Κρήτη αποτελέσματα από την εφαρμογή της μεθόδου εντοπισμού του λεμφαδένα φρουρού με τη χρήση ραδιενεργού υλικού, μέθοδος η οποία αποτελεί πλεον gold standard στην αντιμετώπιση των λεμφαδένων της μασχάλης σε ασθενείς με κακοήθεια μαστού.

Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα και το 2002 ανέλαβε Διευθυντής στην Κλινική Μαστού του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, και το 2005 στην Κλινική Μαστού της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Το 2009, αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση της Διοίκησης του Νοσοκομείου ΜΕTROPOLITAN, ανέλαβε την οργάνωση και διεύθυνση της Μονάδας Μαστού και της Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου. Η Μονάδα Μαστού του METROPOLITAN προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες με τα Διεθνή Κέντρα Μαστού του εξωτερικού στους τομείς της διάγνωσης, της χειρουργικής αντιμετώπισης και των μετεγχειρητικών θεραπειών (χημειοθεραπεία - ακτινοθεραπεία) σε ασθενείς με κακοήθεια μαστού.

Ιδιαίτερα επιτεύγματα

Πολυετής εκπαίδευση και μακροχρόνια εμπειρία σε εξειδικευμένα Κέντρα Μαστού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανάληψη διευθυντικών θέσεων σε Μονάδες Μαστού στο εξωτερικό και την Ελλάδα.

Ανάληψη καθηκόντων Διευθυντού της Μονάδας Μαστού του Western General Hospital Edinbourgh.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.