+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

Βιογραφικά

Δρ. Γιούλα Μπάρλα Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Οφθαλμίατρος

Μπάρλα Γιούλα

  • Θησέως 2, Μαρούσι 15124
  • Σόλωνος 129, Αθήνα 10677
  • 2108055260
  • 6945904252
  • drgbarla@gmail.com

Η Δρ Γιούλα(Παναγούλα) Μπάρλα, FEBO είναι Ιατρός, Χειρουργός Oφθαλμίατρος, απόφοιτη της Ιατρικής σχολής Αθηνών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, εισήχθη ως αριστούχα μέσω εισαγωγικών πανελληνίων εξετάσεων από το 1ο Λύκειο Άργους (1994). Ειδικεύτηκε πλήρως στο Νοσοκομείο “Οφθαλμιατρείο Αθηνών” (2007-2011)). Εγινε μέλος Fellow του Ευρωπαϊκού κολεγίου Οφθαλμολογίας Διπλωματούχος European Boards of the Ophthalmology, μετά από εξετάσεις στο Παρίσι (05/ 2011) ,ενώ βραβεύτηκε ως Οφθαλμίατρος με έπαινο από την Ελληνική Οφθαλμολογική εταιρεία (2011).

Είναι πολύ εξειδικευμένη στη μικροχειρουργική του καταρράκτη με ένθεση και ειδικών ενδοφακών για τη διόρθωση των διαθλαστικών σφαλμάτων και της πρεσβυωπίας .Eίναι επίσης πολύ εξειδικευμένη στη Διαθλαστική Χειρουργική & στα Laser (Fempto-Lasik, PRK/trans PRK) για την διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού & της πρεσβυωπίας με ειδικά σεμινάρια της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, της Ευρωπαϊκή εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS), από New York Uninersity (Δρ.Ι. Κανελλόπουλος), της Ελληνικής Οφθαλμολογικής εταιρείας .Έχει επίσης μετεκπαιδευτεί στην θεραπεία του κερατόκωνου (cross-linking -διασύνδεση κολλαγόνου κερατοειδούς). Ειδικεύτηκε σε όλα τα τμήματα της Οφθαλμολογίας στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών Β’ Οφθαλ/κό τμήμα (2007-2011, Δ/ντές κ.κ. Μητρόπουλος & Παροικάκης ) ενώ μετά την ειδίκευση μετεκπαιδεύτηκε περί 15 μήνες στο ειδικό τμήμα Αμφιβληστροειδούς-Υαλώδους- Laser και στην υπερηχογραφία οφθαλμού στο ίδιο νοσοκομείο(Δ/ντής Παροικάκης).Πρώτευσε στις εξετάσεις ειδικευομένων της Ελληνικής Οφθαλμολογικής εταιρείας στον τομέα αμφιβληστροειδής-υαλώδες στο Πανεπιστημιακό Γεν. Νοσοκομείο Γ.Ν.”Γεννηματάς”. Στο ειδικό Νοσοκομείο “Οφθαλμιατρείο Αθηνών” (06/2007-06/2011), εκπαιδεύτηκε σε όλα τα τμήματα του στην Οφθαλμολογία (Καταρράκτης, Διαθλαστική Χειρουργική, Αμφιβληστροειδής-Ωχρά-υαλώδες, Γλαύκωμα, φλεγμονές, παθήσεις οφθαλμικής επιφάνειας , κερατοειδούς, βλεφάρων, στα τακτικά και επείγοντα περιστατικά).

Στο αρχικό τμήμα της ειδικότητας της εκπαιδεύτηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Κορίνθου αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική του καταρράκτη και του προσθίου ημιμορίου στη φαρμακολογική & χειρουργική του γλαυκώματος, στις παθήσεις προσθίου ημιμορίου οφθαλμικής επιφάνειας /βλεφάρων αλλά στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και στο οφθαλμικό τραύμα (06/2003-1/2006 Δ/ντής Παν. Σκούρτης). Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις ελληνικές εξετάσεις ειδικότητας Οφθαλμολογίας (06/2011) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Γενικό Κρατικό Αθηνών” αποκτώντας τον αντίστοιχο τίτλο ειδικότητας στην Οφθαλμολογίας.

Μετεκπαιδεύτηκε PgDip.μέσω του Cambridge University NHS Trust U.K. (με «Athens Eye Hospital») με εξειδικευμένα σεμινάρια Καταρράκτη (ως εκπαιδεύτρια), καθώς και στο γλαύκωμα και στον αμφιβληστροειδή (Σεπτ-Δεκεμβρ.2011). Συνεργάστηκε με την Οφθαλμοχειρουργική /«Athens Eye Hospital και τους διακεκριμένους Π. Ζαφειράκη, Γερ. & Χαρ. Ραλλάτο νωρίς από το 2006, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στην παθολογία και χειρουργική του πρόσθιου(καταρράκτης/κερατοειδής /γλαύκωμα) και οπίσθιου ημιμορίου(αμφιβληστροειδής/ωχρά), στις φλεγμονές, στη Διαθλαστική Χειρουργική ,στην παιδοφθαλμολογία, βλέφαρα και στη γενική οφθαλμολογία. Έχει μετεκπαιδευτεί με ειδικά σεμινάρια PgDip.από το “Vitreoretinal Thessaloniki Summer school” στη παθολογία και χειρουργική του αμφιβληστροειδούς και με ειδικά πολλαπλά σεμινάρια PgDip. και στη γενική Οφθαλμολογία από το ειδικό νοσοκομείο “Moorfileds Eye hospital“ NHS U.K (με “Ophthalmica) .Έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια οφθαλμικής ογκολογίας από την Ελληνική Οφθαλμολογική εταιρείας.

Ως Οφθαλμίατρος έχει παράσχει ιατρικές υπηρεσίες στον Εθνικό Οργανισμό Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ-πρόγραμμα philos) και έχει συμπορευτεί με το Πανεπιστήμιο Ορέων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε ευρωπαϊκά προγράμματα πρόληψης σε δομές προσφύγων , ενώ είναι συνεργάτης του πρωτοπόρου Καθηγητή Οφθαλμολογίας Prof. Ι. Παλλήκαρη. Επιπλέον έχει αναπτύξει πλούσια εθελοντική δράση και με άλλους συναδέλφους ιατρώ λοιπών ειδικοτήτων με ιατρικό κοινωνικό έργο σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.

Ως Ιατρός εργάστηκε στα γενικά περιφερειακά Νοσοκομεία Ναυπλίου & Άργους Αργολίδας στα επείγοντα και στις εφημερίες παθολογικού & χειρουργικού τομέα, ενώ ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου σε περιφερειακά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας Λυγουριού.

Διατηρεί Ιατρείο Διευθύντρια στο Οφθαλμολογικό κέντρο (MEDICAL EYE CARE) στο Μαρούσι οδό Θησέως 2 στο κέντρο του Αμαρουσίου, εξετάζει και xειρουργεί στην ειδική οφθαλμολογική κλινική «Υπαπαντή», στην οδό Σόλωνος στο κέντρο της Αθήνας και Επιστημονικός συνεργάτης Χειρουργός Οφθαλμίατρος στο «Αθηναϊκό Διαθλαστικό κέντρο Laser». Επιπλέον είναι Επιστημ. συνεργάτης σε πολλές κλινικές και κέντρα στο «ΟΜΜΑ», στο «Athens Eye Hospital”, στο «Ιατρικό κέντρο Αθηνών», στα Νοσοκομεία “Metropolitan-General”(Χολαργός) &“Μητέρα” του ομίλου Yγεία/“ΗΗG”.

Η Δρ. Γιούλα( Παναγούλα) Μπάρλα είναι σχολαστική στην εξέταση, επεξηγηματική στον ασθενή. Η προ- και μετεγχειρητική σχολαστική υπεύθυνη χειρουργική παρακολούθηση των ασθενών είναι πρωταρχικό μέλημα για την ιατρό. Υπέρμαχος της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, ενημερωμένη με βάση τις τρέχουσες έγκυρες διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, με επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες αυτού.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Διαθλαστική μελέτη & Laser

Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλασιμετρία, διαθλαστικός έλεγχος με και χωρίς κυκλοπληγία (μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας), κερατομετρία, Pentagam Τοπογραφία Κερατοειδούς παχυμετρία κερατοειδούς, βιομετρία.

Εξέταση – Επέμβαση καταρράκτη

Έλεγχος οπτικής οξύτητας, κερατομετρία, διαθλαστικός έλεγχος, βιομικροσκόπηση, μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης, μυδρίαση & βυθοσκόπηση, τοπογραφία κερατοειδούς, έλεγχος ενδοθηλίου κερατοειδούς, βιομετρία, εκτίμηση για ένθεση ειδικών ενδοφακών για μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία.

Μελέτη γλαυκώματος

Μέτρηση ενδοφθαλμίου πιέσεως (τονομέτρηση), παχυμετρία κερατοειδούς, βυθοσκόπηση, οπτικά πεδία, laser τομογραφία και τοπογραφία κεφαλής οπτικού νεύρου με OCT, καμπύλη πιέσεως.

Βασική οφθαλμολογική εξέταση

Έλεγχος οπτικής οξύτητας, διαθλαστικός έλεγχος(γυαλιά οράσεως), έλεγχος χρωματικής αντίληψης, τονομέτρηση, βιομικροσκόπηση, βυθοσκόπηση, κερατομετρία, βασικός ορθοπτικός έλεγχος.

Οπτικά πεδία

Έλεγχος της κατάστασης των οπτικών νεύρων με την καταγραφή του εύρους του οπτικού πεδίου του κάθε οφθαλμού, για τη διάγνωση και παρακολούθηση του γλαυκώματος και ορισμένων νευρολογικών παθήσεων.

Βυθοσκόπηση

Έλεγχος βυθού με άμεσο και έμμεσο οφθαλμοσκόπιο και τρικατοπτρική ύαλο του GOLDMANN.

Βιομετρία

Απαραίτητη προεγχειρητική εξέταση στον καταρράκτη για τον προσδιορισμό των βαθμών του ενδοφακού.

Ορθοπτική μελέτη

Έλεγχος του στραβισμού και της διπλωπίας.

Φωτογράφιση

Προσθίου ημιμορίου-βυθού.

Φλουοροαγγειογραφία

Ειδική εξέταση για τη διάγνωση και παρακολούθηση παθήσεων του βυθού του οφθαλμού. Με ειδική κάμερα λαμβάνονται φωτογραφίες του βυθού, αφού προηγουμένως έχει χορηγηθεί ενδοφλεβίως ειδική χρωστική (φλουοροσείνη). βαθμών του ενδοφακού.

Ψηφιακή αγγειογραφία με ινδοκυανίνη

Παρόμοια εξέταση με την φλουοροαγγειογραφία, αλλά με διαφορετική χρωστική (ινδοκυανίνη).

Laser τομογραφία και τοπογραφία της ωχράς κηλίδας (OCT)

Σημαντικότατη νέα εξέταση για παθήσεις της ωχράς κηλίδας.

Laser τομογραφία και τοπογραφία της κεφαλής του οπτικού νεύρου (OCT)

Σημαντική νέα εξέταση για την παρακολούθηση του γλαυκώματος, που μετράει το πάχος της στιβάδας των νευρικών ινών (RNFL) και τη κοίλανση της κεφαλής του οπτικού νεύρου.

Τοπογραφία κερατοειδούς

Χαρτογράφηση της πρόσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς που χρησιμεύει στη διάγνωση του κερατόκωνου, διαφόρων μορφών αστιγματισμού και στον προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό έλεγχο του καταρράκτη.

Pentagam

Εξέταση που δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον κερατοειδή, τον πρόσθιο θάλαμο και τη κόρη του οφθαλμού. Απαραίτητη στις διαθλαστικές επεμβάσεις.

Παχυμετρία κερατοειδούς

Μέτρηση του πάχους του κερατοειδούς. Απαραίτητη εξέταση σε διαθλαστικές επεμβάσεις με laser και στη μελέτη του γλαυκώματος.

Α & Β υπερηχογραφεία

Υπερηχογραφικός έλεγχος του οφθαλμού.

Εξέταση για την εφαρμογή φακών επαφής

Κερατομετρία και/ή τοπογραφία κερατοειδούς, έλεγχος δακρυικής στιβάδας, μέτρηση παραγωγής δακρύων.

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.