+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • >
 • BLOG

Βιογραφικά

Γιαννακούρας Παναγιώτης MD, PhD, MSc, FEBO, DiSSO Οφθαλμίατρος

Οφθαλμίατρος

Γιαννακούρας Παναγιώτης

 • Αγίου Χριστοφόρου 8, Πικέρμι 19009
 • 2106043543
 • 6936600144
 • giannakouraspanagiotis@gmail.com
 • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Οφθαλμολογίας (Fellow of the European Board of Ophthalmology)
 • Κάτοχος του Διπλώματος Ανώτερης Ειδίκευσης στην Οφθαλμολογία του European School for Advanced Studies in Ophthalmology (Diploma of Specialist Superior in Ophthalmology) 
 • MSc στην Οφθαλμολογική Απεικόνιση
 • DIU Ophtalmologie Pédiatrique- Hôpital Universitaire Necker- Enfants Malades, Paris
 • DIU Surface Oculaire- Centre Hospitalier Régional Universitaire de Tours

 

Ο Παναγιώτης Γιαννακούρας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Βριλήσσια.

Αποφοίτησε από την  Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Λίαν Καλώς και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, πραγματοποίησε τον πρώτο χρόνο της ειδικότητάς του στη γενική χειρουργική και τραυματιολογία, στην Ελβετία, στο Hôpital du Jura Bernois στο Moutier.

Στη συνέχεια ξεκίνησε την ειδικότητα της οφθαλμολογίας στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, στο Hôpital Erasme –Cliniques Universitaires de Bruxelles –ULB, στο τμήμα της παιδοφθαλμολογίας

Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην οφθαλμολογία στο νοσοκομείο Hôpital Lοuis Pasteur –Hôpitaux Civils de Colmar στη Γαλλία, το οποίο μετά από αξιολόγηση 500 νοσοκομείων και κλινικών, συγκαταλέγεται στα πρώτα 10 νοσοκομεία της Γαλλίας στη χειρουργική του καταρράκτη. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του στη Γαλλία κατέκτησε με βαθμό άριστα μετά από γραπτές εξετάσεις και κλινική άσκηση το Πανεπιστημιακό Δίπλωμα στην Οφθαλμική Επιφάνεια, DIU Surface Oculaire, από το Centre Hospitalier Régional Universitaire de Tours. Συνέχισε την ειδικότητά του στην Ελλάδα στο νοσοκομείο Παίδων “η Αγία Σοφία” και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” στην Αθήνα.

Το 2015 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις Ευρωπαϊκές εξετάσεις οφθαλμολογίας και ακολούθως τις  ελληνικές εξετάσεις και του απονεμήθηκε ο ευρωπαΐκός τίτλος της ειδικότητας στην οφθαλμολογία -Fellow of the European Board of Ophthalmology- και ο τίτλος της ειδικότητας της οφθαλμολογίας στην Ελλάδα. Για την επιτυχία του στις ευρωπαϊκές εξετάσεις της οφθαλμολογίας του απονεμήθηκε έπαινος από την Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία.

Το 2017 του απονεμήθηκε η τιμητική Υποτροφία ‘’Σπύρος Γεωργαράς’’ από την Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής  Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ), η οποία απονέμεται κάθε χρόνο σε εξαίρετους οφθαλμίατρους με σκοπό να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Το έτος 2017 ολοκλήρωσε την υποτροφία του στο οφθαλμολογικό κέντρο Οφθαλμός και στο νοσοκομείο Υγεία υπό την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Σπύρου Γεωργαρά όπου και παρέμεινε μέχρι και το 2018.

Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Lugano της Ελβετίας, στο European School for Advanced  Studies in Ophthalmology- ESASO. Στο πλαίσιο του προγράμματος ESASO, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στις παρακάτω 5 ενότητες :Cornea and Corneal Refractive Surgery, Cataract and Intraocular Refractive Surgery, Medical Retina, Surgical Retina, Glaucoma,  και του απονεμήθηκε ο τίτλος DiSSO, Diploma of Specialist Superior in Ophthalmology. Ακολούθως, το 2020, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές με θέμα την Ιατρική Απεικόνιση στην Οφθαλμολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Αλεξανδρούπολης  από όπου αποφοίτησε με άριστα.

Ταυτόχρονα με τις σπουδές του, από το 2018 έως σήμερα εξασκεί την οφθαλμολογία σε οφθαλμολογικό κέντρο στη Γαλλία.

Το 2021 αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό Άριστα.

Το 2022  μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις του απονεμήθηκε το Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Παιδοφθαλμολογίας, DIU Ophtalmologie Pédiatrique, από το Hôpital Universitaire Necker-Enfants Malades, στο Παρίσι όπου και έγινε δεκτός με υποτροφία από τη Γαλλική Οφθαλμολογική Εταιρεία για  να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στην παιδοφθαλμολογία (αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Ιουλίου 2023). Το νοσoκομείο Hôpital Universitaire Necker-Enfants Malades ανήκει στο δίκτυο υγείας Assistance publique- Hôpitaux de Paris (AP-HP) που αποτελεί πρωτοπόρο δίκτυο στην έρευνα παγκοσμίως και συμπεριλαμβάνει τα καλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως στην οφθαλμολογία.

Έχει συγγράψει  επιστημονικά άρθρα και έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις και ομιλίες σε συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Η απασχόλησή του σε  οφθαλμολογικό κέντρο στη Γαλλία, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Για το λόγο αυτό απουσιάζει στη Γαλλία πέντε ημέρες κάθε μήνα. Από το 2022 εξετάζει στα σύγχρονα πολυϊατρεία Medifirst, όμιλος ΙNTERAMERICAN, στο Περιστέρι και από τον Ιούνιο του 2023 διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στο Πικέρμι στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 8, Τ.Κ. 19009, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 210-6043543.

Χειρουργεί στην Οφθαλμολογική Κλινική «η Υπαπαντή» και στην Αθηναϊκή Κλινική.

Είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου: (το ιατρείο λειτουργεί αποκλειστικά με ραντεβού)

 • Δευτέρα 09.30-12.00
 • Τρίτη -
 • Τετάρτη 17.30-19.00
 • Πέμπτη 17.30-19.00
 • Παρασκευή 09.30-11.30 και 19.00-20.30

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Κλινική και Χειρουργική Οφθαλμολογία

Παιδοφθαλμολογία

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.