+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • >
 • BLOG

Βιογραφικά

Ρόκας Ευάγγελος Νευροχειρουργός Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης

Νευροχειρουργός

Ρόκας Ευάγγελος

 • Στρατηγού Νικολάου Ρόκκα 30, Μάνδρα 19600
 • 2118504544
 • 6944 251692
 • evrokas@gmail.com

Ο Ευάγγελος Μ. Ρόκας γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1977. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο N. Φιλαδέλφειας και μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και συγκεκριμένα στην Αεροπορία για 12 μήνες. Το καλοκαίρι του 2006 διορίστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «ΈΛΕΝΑ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», όπου και παρέμεινε για 18 μήνες ολοκληρώνοντας το τμήμα της Γενικής Χειρουργικής υπό τη διεύθυνση του τότε διευθυντή Σίμου Μήτρα.

Την άνοιξη του 2008 διορίστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» στη Βούλα. Υπό τη διεύθυνση και καθοδήγηση του Συντονιστή Διευθυντή Επαμεινώνδα Κωνσταντινίδη καθώς και των υπολοίπων διευθυντών του τμήματος, Μάρκου Παπαδόπουλου, Γεωργίου Μακρυγιαννάκη και Αριστείδη Ρόβλια, ολοκλήρωσε τη θητεία του το 2012. Μετά από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις ασκεί την ειδικότητα της νευροχειρουργικής στον ιδιωτικό τομέα είτε μόνος είτε συνεργαζόμενος με φίλους και συναδέλφους νευροχειρουργούς, ορθοπαιδικούς κ.λπ.

O Ευάγγελος Ρόκας, MD διαθέτει μια εκτεταμένη λίστα εξειδικεύσεων στη νευροχειρουργική στους τομείς του Εγκεφάλου και της Σπονδυλικής Στήλης:

 • κατέχει το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Σπονδυλικής Στήλης (European Spine Diploma) που χορηγείται από το Ίδρυμα ΕUROSPINE.
 • είναι πιστοποιημένος χρήστης του Ρομποτικού Συστήματος EXCELSIUS GPS που χρησιμοποιείται στο Metropolitan Hospital στη χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης.
 • έχει εκπαιδευθεί στην Ανατομία του Εγκεφάλου και στην Ανατομία και Διαχωρισμό της Λευκής Ουσίας (White Matter Dissection) του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος στο Πανεπιστήμιο του Minho στην Braga της Πορτογαλίας.
 • έχει εκπαιδευθεί σε Προχωρημένες Τεχνικές Απεικόνισης του Εγκεφάλου και τη Σπονδυλικής Στήλης με συστήματα Νευροπλοήγησης όπως το Medtronic StealthStation Neuronavigation System και το ClaroNav.
 • έχει εκπαιδευθεί Ενδοσκοπική Χειρουργική του Εγκεφαλικού Ιστού και του Κοιλιακού Συστήματος του Εγκεφάλου (Cerebral and Ventricular NeuroEndoscopic Procedures) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νάπολη στην Ιταλία.
 • έχει εκπαιδευθεί σε Τεχνικές Μικροχειρουργικής και Τεχνικές Εγκεφαλικής Επανα-αγγείωσης (Techniques for Cerebral Revascularization) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βιέννης στην Αυστρία.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης

Λειτουργική Νευροχειρουργική για την Αντιμετώπισης του Πόνου και της Σπαστικότητας

Παιδιατρική Νευροχειρουργική για Υδροκέφαλο και Διαταραχές του Εγκεφάλου και της Σπονδυλικής Στήλης

Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.