+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • >
 • BLOG

Physical therapy

Θησέας Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης

Ο Θησέας είναι μια καθετοποιημένη μονάδα παροχής υπηρεσιών αποθεραπείας και αποκατάστασης, που αφορά όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο μετά από μια χειρουργική επέμβαση, ορθοπεδική ή νευρολογική, ή μετά από ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή μετά από κάποια άλλη κρίσιμη περιπέτεια της υγεία τους, και χρήζουν μιας ολιστικής και εξειδικευμένης αντιμετώπισης.

Το Κέντρο διαθέτει έμπειρο ιατρικό, νοσηλευτικό και θεραπευτικό  προσωπικό. Η παρακολούθηση της πορείας των ασθενών από φυσίατρο, ορθοπεδικό, πνευμονολόγο – εντατικολόγο, νευρολόγο και καρδιολόγο, είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Ο Θησέας πέραν των παραπάνω εξειδικευμένων υπηρεσιών που αφορούν νοσηλευόμενους στο Κέντρο, παρέχει αντίστοιχα εξατομικευμένα ημερήσια θεραπευτικά προγράμματα, για την αντιμετώπιση χρόνιων νευρολογικών και κινητικών παθήσεων, αποθεραπείας αθλητικών κακώσεων και τραυματισμών και αντίστοιχα ενδυνάμωσης και καθημερινής άσκησης.

Το Κέντρο μας έχει πιστοποιηθεί με βάση τα διεθνή πρότυπα ISO 9001:2015 και EN 15224:2016, ενώ δε σταματά ποτέ η αναζήτηση τρόπων βελτίωσης των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών μας, προκειμένου να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε τους ποσοτικούς και ποιοτικούς μας στόχους.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιλογή, η επιμόρφωση και ο συντονισμός του πολυάριθμου προσωπικού μας, ιατρών, θεραπευτών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού είναι θεμελιώδους σημασίας για την υλοποίηση του οράματος μας: να αποτελέσει ο Θησέας σημείο αναφοράς τόσο για τους ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον όσο και για τους ιατρούς, που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες μας για όσα περιστατικά τους απαιτούν μια σύγχρονη επιστημονική, θεραπευτική και νοσηλευτική φροντίδα και προσέγγιση για την επανένταξη τους στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Οι ιατροί, οι νοσηλευτές, οι θεραπευτές, είναι οι πρωταγωνιστές της προσπάθειας που καταβάλλεται καθημερινά στο Θησέα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Η αποκατάσταση απαιτεί από πλευράς του προσωπικού μας κόπο, αφοσίωση, επιμονή, όραμα και άριστη επιστημονική κατάρτιση, επιμόρφωση, υπευθυνότητα, ήθος.

Οι εγκαταστάσεις μας, σύγχρονες, με χώρους που σχεδιάστηκαν και διαμορφώθηκαν με γνώμονα τη δημιουργία ενός οικείου περιβάλλοντος που συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την αισθητική, καθώς και ο τρόπος διαμόρφωσης των 58, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας κλινών, μας επιτρέπει την αμεσότητα στην εξυπηρέτηση και την εστίαση στην εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών.

Περαιτέρω, ο προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός που συμβάλλει στην επιτάχυνση και στην ακριβή προσέγγιση του στόχου της αποκατάστασης και η θέση μας στο χάρτη του λεκανοπεδίου, το κέντρο της Αθήνας, καθιστά εξαιρετικά ελκυστικό το Θησέα.

Στο Θησέα, λειτουργεί σύγχρονο φυσικοθεραπευτήριο, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και πλήρως εξοπλισμένο εργομετρικό κέντρο. Οι σύγχρονες υποδομές συνδράμουν τόσο στην ομαλή ροή των προγραμμάτων αποθεραπείας αλλά και στην εξυπηρέτηση των ασθενών και την υψηλής ποιότητας φιλοξενία τους.

Εξατομικευμένα ασθενοκεντρικά προγράμματα

Για κάθε ασθενή που έρχεται, γίνεται μια αρχική αξιολόγηση από την Επιστημονική μας Ομάδα, καταρτίζουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης που περιλαμβάνει συνεδρίες από διαφορετικές θεραπευτικές ειδικότητες, όπως εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, υδροθεραπεία, λογοθεραπεία, θεραπευτική άσκηση, αλλά και προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, διατροφικής καθοδήγησης, κλινικής νευροψυχολογίας, προληπτικής ιατρικής, βελονισμού και υπηρεσίες εργοφυσιολογίας και εργομετρικής αξιολόγησης.

Αποκατάσταση ασθενών μετά από νοσηλεία λόγω SARS-Cov-2

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΘΗΣΕΑΣ εφαρμόζει Ολοκληρωμένα Προγράμματα Αποκατάστασης σε ασθενείς που νόσησαν από τον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλεύτηκαν για μακρό χρονικό διάστημα σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Το φάσμα των προβλημάτων υγείας που προκαλεί ο ιός SARS-CoV-2 είναι ευρύ και οι επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών είναι πολλές και διαφορετικές για κάθε ασθενή, ανάλογα με τα συστήματα που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Η νοσηλεία στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) προκαλεί, δυνητικά, σοβαρά προβλήματα για την υγεία των ασθενών, όπως μυϊκές ατροφίες, καρδιολογικά, νευρολογικά, γαστρεντερολογικά, ψυχολογικά προβλήματα, καθώς και προβλήματα κατάποσης και ομιλίας, κ.ά.

Οι ασθενείς έχουν ανάγκη από εντατική νοσηλευτική φροντίδα και ιατρική παρακολούθηση από διάφορες ειδικότητες, με σκοπό τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου προγράμματος αποκατάστασης και ενός εξατομικευμένου διατροφολογικού προγράμματος βασισμένα στις ανάγκες των ασθενών και σχεδιασμένα ώστε να βοηθήσουν το μυοσκελετικό σύστημα να επιστρέψει στο προ-λοίμωξης επίπεδο λειτουργικότητας.
Ο σχεδιασμός ενός Ολιστικού Προγράμματος Αποκατάστασης σε αυτούς τους ασθενείς βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες:

 1. Στην λεπτομερή καταγραφή-διερεύνηση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο ιός στα διάφορα συστήματα-όργανα του ασθενή
 2. Στην άμεση-έγκαιρη παρέμβασή μας, με αξιολόγηση της λειτουργικής ικανότητας του ασθενή και στοχοθέτηση των θεραπευτικών μας παρεμβάσεων

Τα πρωτόκολλα αποκατάστασης που χρησιμοποιούμε στο ΘΗΣΕΑ βασίζονται:

 1. Στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
 2. Στην παγκόσμια βιβλιογραφία, για την αποκατάσταση ασθενών μετά από λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2.

Κατά την εισαγωγή του ασθενή στο Κέντρο η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου, που απαρτίζεται από Ιατρούς και Θεραπευτές διαφορετικών ειδικοτήτων, αξιολογεί την κλινική εικόνα του ασθενή.

Δοθέντων των αποτελεσμάτων και της κλινικής αξιολόγησης, σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, βασισμένο στα λειτουργικά ελλείμματα του ασθενή και στους στόχους που η επιστημονική ομάδα του ΘΗΣΕΑ θέτει για κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Η διάρκεια των προγραμμάτων αποκατάστασης καθορίζεται από την κλινική εικόνα του ασθενή λόγω των επιπλοκών που δυνητικά προκαλεί η λοίμωξη από τον ιό SARS-CoV-2.

Οι θεραπείες είναι ατομικές και πραγματοποιούνται από πιστοποιημένους  εξειδικευμένους θεραπευτές (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, υδροθεραπεία).

Κατά την παραμονή στο Κέντρο δίνεται επίσης ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην διατροφολογική παρακολούθηση όσο και στην συνεχή ψυχολογική υποστήριξη του ασθενή από τον Κλινικό Νευροψυχολόγο και την Ψυχολόγο του Κέντρου.

Όλες οι συνεδρίες εφαρμόζονται με επιστημονικότητα ώστε να επαναφέρουν τον ασθενή ομαλά και με ασφάλεια σε λειτουργικό επίπεδο ζωής.

Προγράμματα

 • Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής Αποκατάστασης
 • Πρόγραμμα Αποκατάσταση Ασθενών μετά από COVID-19
 • Πρόγραμμα Υδροθεραπείας / Θεραπευτικής Πισίνας
 • Πρόγραμμα Ρομποτικής Αποκατάστασης Άνω Άκρου (Armeo)
 • Πρόγραμμα Αποκατάστασης σε Ασθενείς με Υπέρταση ή Διαβήτη
 • Πρόγραμμα Αποκατάστασης Ογκολογικών Ασθενών
 • Πρόγραμμα Αποκατάσταση Ασθενών με Χρόνιες Παθήσεις (ΣΚΠ – Parkinson)
 • Πρόγραμμα Αποκατάστασης με την Μέθοδο Ξηράς Βελόνας
 • Πρόγραμμα Αποκατάστασης με την Μέθοδο Dynamic Tape
 • Πρόγραμμα Αποκατάστασης Οστεοαρθιτιδας Ισχίου και Γόνατος
 • Πρόγραμμα Αποκατάστασης Ακρωτηριασμένου Μέλους
 • Πρόγραμμα Γνωσιακής Αποκατάστασης.
 • Πρόγραμμα Ψυχολογικής & Κοινωνικής Υποστήριξης
 • Πρόγραμμα Ορθοπεδικής και Μυοσκελετικής Αποκατάστασης
 • Πρόγραμμα Εργομετρικής Αξιολόγησης / Εργαστήριο Εργοφυσιολογίας.
 • Εργαστήριο Ανάλυσης Βάδισης
 • Πρόγραμμα Ανάλυσης Σώματος και Διατροφής.
 • Πρόγραμμα Αποκατάστασης Διαταραχών Κατάποσης και Ομιλίας (NMES)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Λεωφόρος Συγγρού 202 και Αγίων Πάντων, 17671 Καλλιθέα
 • 214 100 6000
 • contact@theseusrehab.gr
 • website
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.