+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
 • ΑΡΧΙΚΗ
 • >
 • BLOG

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νταμάγκας Άρης

Πλαστική Χειρουργική

Facelift - Λίφτινγκ Προσώπου

Λίφτινγκ προσώπου: η "χρυσή επιλογή" για "προσωπική" ανανέωση Το facelift - λίφτινγκ προσώπου αντιμετωπίζει τη χαλάρωση και πτώση του δέρματος του μέσου προσώπου και του τραχήλου. Διατηρεί τη φήμη του ως το «golden standard» για την αναζωογόνηση του προσώπου, αφού καμία μη χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να το αντικαταστήσει όταν συνυπάρχουν τα εξής σημάδια γήρανσης: «σπασμένη» και χαλαρωμένη επιδερμίδα στο μέσο πρόσωπο, ρυτιδωμένος λαιμός, ρυτίδες και βαθιές ρινοχειλικές πτυχώσεις, «πεσμένα» μάγουλα και διπλοσάγονο.

Multi-vectored facelift

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του λίφτινγκ είναι, επομένως, ότι μπορεί να βελτιώσει όλες τις αισθητικές υποομάδες του προσώπου ταυτόχρονα, ενώ η πλέον προηγμένη τεχνική multi-vectored facelift στοχεύει σε όλες τις αιτίες της γήρανσης του προσώπου. Το γεγονός που αναδεικνύει ως πραγματικά μοναδική τη συγκεκριμένη τεχνική είναι η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής ανάρτησης του SMAS –μυο-απονευρωτικό σύστημα- και της επιδερμίδας σε διαφορετικούς άξονες –για την επίτευξη μεγαλύτερης σύσφιξης και φυσικότερης εμφάνισης- κάτι που δεν είναι απόλυτα εφικτό με άλλες διαθέσιμες τεχνικές λίφτινγκ, όπου όλοι οι ιστοί κινητοποιούνται ως μια ενιαία ομάδα.

Η απόλυτη αναζωογόνηση επιτυγχάνεται με τη χρήση συνεργικών μεθόδων, με τις οποίες –εκτός από τη χαλάρωση και την πτώση- αποκαθίσταται η υφή και η ποιότητα του δέρματος του προσώπου και του λαιμού, καθώς επίσης η τυχόν ατροφία του λίπους.

Ειδικότερα, με το multi-vectored facelift, που έχει ένδειξη εφαρμογής στην πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων, επιτυγχάνεται:

 • Επαναφορά, με ανατομικό τρόπο, της πτώσης των μαλακών μορίων στη φυσική τους θέση. Πραγματοποιείται ανάρτηση των ιστών σε πρόσωπο και λαιμό –αποκαθίστανται και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις σημαντικής χαλάρωσης- ανόρθωση των ζυγωματικών, διόρθωση της ασυμμετρίας του σχήματος του προσώπου μεταξύ των δύο πλευρών του, διόρθωση της πτώσης στο σώμα της κάτω γνάθου και αναδιαμόρφωση του πηγουνιού, επαναφέροντας το νεανικό τριγωνικό περίγραμμα του προσώπου. Παράλληλα η βελτίωση της ρινοχειλικής περιοχής και η εξάλειψη των ρυτίδων αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις γωνίες του προσώπου.
 • Ανόρθωση των φρυδιών και επαναφορά της νεανικότητας και της εκφραστικότητας του βλέμματος με βλεφαροπλαστική κροταφικό lift
 • Αναπλήρωση του όγκου στους κροτάφους, τα ζυγωματικά και το μέσο πρόσωπο (δηλαδή την περιοχή από τα κάτω βλέφαρα μέχρι το μάγουλο) με τη χρήση αυτόλογου λίπους, μεσοθεραπείας με βλαστοκύτταρα ή υαλουρονικού οξέος.
 • Resurfacing (επανεπιθηλιοποίηση): ανανέωση και ανάπλαση της επιδερμίδας με τη χρήση peeling ή laser.

Η επέμβαση του λίφτινγκ

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου τρεις ώρες, χρησιμοποιείται γενική ή και τοπική αναισθησία με μέθη και συνήθως δίδεται εξιτήριο την ίδια ημέρα (ημερήσια νοσηλεία).

Η «τεντωμένη» εμφάνιση ή οι μεγάλες και φανερές τομές, που δημιουργούσαν σημάδια και περιορισμούς στις καθημερινές συνήθειες για αρκετό χρονικό διάστημα στους υποβαλλόμενους σε λίφτινγκ προσώπου ανήκουν στο παρελθόν της πλαστικής χειρουργικής. Σήμερα, η μετεγχειρητική περίοδος του facelift είναι ομαλή, η ανάρρωση διαρκεί 10-14 ημέρες, οπότε μπορεί να πραγματοποιηθεί και η επιστροφή στην εργασία, ενώ η πλήρης δραστηριότητα επέρχεται μετά τις 2 εβδομάδες.

Λίφτινγκ: το αποτέλεσμα

Στόχος της επέμβασης είναι η δημιουργία μιας ανανεωμένης εμφάνισης, χωρίς, όμως, να αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου ή να φαίνεται το άτομο ως κάποιο άλλο ή να γίνεται αντιληπτή η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού. Με άλλα λόγια, επιτυχημένο θεωρείται το λίφτινγκ που επαναφέρει με φυσικότητα τη χαμένη ομορφιά και αναδεικνύει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου, χωρίς να τα αλλάζει. Επομένως, οι ρεαλιστικές προσδοκίες, η εξατομίκευση, η αποφυγή των υπερβολών και το διακριτικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι οι «παράγοντες-κλειδιά» για τη βίωση υψηλών επιπέδων μετεγχειρητικής ικανοποίησης.

Η κληρονομικότητα, η ποιότητα του δέρματος, οι σημαντικές αυξομειώσεις βάρους, το κάπνισμα αλλά και περιβαλλοντικοί παράγοντες (όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο) μπορούν να επηρεάσουν τη μακροβιότητα ενός facelift, το αποτέλεσμα</a> του οποίου διαρκεί σε γενικές γραμμές από επτά έως δέκα χρόνια.

Πλαστικός Χειρουργός

Νταμάγκας Άρης

 • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 63,
 • 2106455336
 • 6932222531
 • info@damagas.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Βλαστοκύτταρα: η επανάσταση στην αντιγήρανση

περισσότερα
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.