+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυπραίου Αργυρώ

Ωτορινολαρυγγολογία

Η ενισχυτική ρινοπλαστική

Σύγχρονες μέθοδοι, βασισμένες σε στοιχεία από τον ίδιο μας τον οργανισμό, αποκαθιστούν τη λειτουργικότητα και βελτιώνουν την εικόνα της μύτης.

Η ρινοπλαστική είναι η συχνότερη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Στόχος της είναι η λύση όλων των λειτουργικών προβλημάτων της μύτης και η βελτίωση της αισθητικής εικόνας. Οι εξελίξεις στα θέματα ρινοπλαστικής είναι ραγδαίες την τελευταία πενταετία. Η φιλοσοφία της επέμβασης δεν έχει να κάνει πλέον με την αλλαγή του σχήματος της μύτης μέσω της αφαίρεσης οστών και χόνδρων, αλλά με την ενίσχυσή του.

Η σύγχρονη προσέγγιση

Η ρινοπλαστική σήμερα διαφέρει από τις παλαιότερες και ξεπερασμένες μεθόδους, συνήθως κλειστού τύπου, που προσπαθούσαν να λύσουν όλα τα προβλήματα ανεξαιρέτως με μία τεχνική: αυτή της αφαίρεσης που είχε συχνά καταστροφικά αποτελέσματα. Η σύγχρονη μέθοδος γίνεται είτε με ανοικτή είτε με ημι-κλειστή προσπέλαση. Δεν έχει όμως τόση σημασία η προσπέλαση, όσο οι νέες τεχνικές που θα εφαρμοστούν κάτω από το δέρμα.

Το νέο σχήμα θα διαμορφωθεί αλλάζοντας την κλίση των χόνδρων της μύτης, με λεπτές ραφές και μοσχεύματα. Τα τελευταία είναι τμήματα χόνδρου που λαμβάνονται συνήθως από το ρινικό διάφραγμα του ίδιου του ασθενή. Αυτά λεπταίνονται και γίνονται ευθεία. Τους δίνουμε το κατάλληλο σχήμα και μέγεθος ανάλογα με το ρόλο τους. Τα χρησιμοποιούμε στη στυλίδα για να ορίσουμε και να εξασφαλίσουμε το ύψος της μύτης, καθώς και στα πλάγια τοιχώματα για ομαλό περίγραμμα και συμμετρία στα ρουθούνια. Τα εφαρμόζουμε στο μέσο τμήμα της μύτης ώστε να μην έχουμε καθίζηση μετά την αφαίρεση του ύβου. Γενικότερα τα μοσχεύματα έχουν ρόλο ενίσχυσης και καλύπτουν τα κενά, δημιουργούν φυσικές καμπύλες στη μύτη και κυρίως εξασφαλίζουν μόνιμο αποτέλεσμα.

Ενισχυτική ρινοπλαστική και επανόρθωση

Η ενισχυτική ρινοπλαστική προέκυψε χάρη στην πρόοδο της επιστήμης της αποκατάστασης. Τα τραύματα στη μύτη, αλλά και κάποιες εξαιρετικά μειωτικές ρινοπλαστικές δημιούργησαν την ανάγκη της επανορθωτικής ρινοπλαστικής. Η τελευταία γίνεται πάντα με τη χρήση μοσχευμάτων ώστε να αναδομήσουμε τους ιστούς που έχουν καταστραφεί. Αναλόγως των κενών και των ελλειμμάτων που υπάρχουν είτε στον εσωτερικό είτε στον εξωτερικό σκελετό της μύτης, αναζητούμε μοσχεύματα για να αποκαταστήσουμε τόσο τη λειτουργία όσο και την αισθητική της. Μερικά περιστατικά αποκαθίστανται με χόνδρους του ρινικού διαφράγματος ή χόνδρους του πτερυγίου του ωτός.

Άλλοτε πάλι υπάρχει ανάγκη για πολλά και ισχυρά μοσχεύματα ώστε να γίνει μια σοβαρή και υψηλού επιπέδου αποκατάσταση. Στην περίπτωση αυτή με μια μικρή τομή κάτω από το στήθος λαμβάνεται τμήμα πλευρικού (ελεύθερου) χόνδρου. Η μέθοδος είναι ανώδυνη, όπως και η απλή ρινοπλαστική. Αυτή η επέμβαση είναι πολύ απαιτητική, γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο ρινοπλαστικό.

Με την επανορθωτική ρινοπλαστική δίνουμε λύση σε απλά αλλά και σύνθετα προβλήματα μέσω της ενίσχυσης και αναδόμησης των κατεστραμμένων τμημάτων της μύτης. Το αποτέλεσμα της επανορθωτικής ρινοπλαστικής είναι τελείως φυσικό, χωρίς σημάδια, με συνέπεια να τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου που υποβάλλεται στη διαδικασία.

Ωτορινολαρυγγολόγος

Κυπραίου Αργυρώ

  • Μπουμπουλίνας 31-35, 18535
  • 2104523738
  • 6932200011
  • kypraiou@faceanatomy.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ωτοπλαστική

περισσότερα

Κογχοπλαστική

περισσότερα

Αναίμακτη Ρινοπλαστική

περισσότερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για ανέμελες βουτιές

περισσότερα

Ίλιγγος & Ζάλη: Το απειλητικό πρόβλημα με τα πολλά πρόσωπα

περισσότερα

Αμυγδαλίτιδα: Συμπτώματα και θεραπεία

περισσότερα
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.