+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Med Professionals

Πρόληψη

Ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο σε υπολογιστή και κινητό παρά στον ύπνο!

Περισσότερο χρόνο περνάμε μέσα στην ημέρα χρησιμοποιώντας τους φορητούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα από ό, τι κοιμόμαστε, όπως αποκάλυψε μια νέα μελέτη.

Οι άνθρωποι κοιμούνται κατά μέσο όρο 8 ώρες και 21 λεπτά την ημέρα, αλλά δαπανούν κατά μέσο όρο 8 ώρες και 41 λεπτά χρησιμοποιώντας διάφορες συσκευές πολυμέσων. Η πλειοψηφία (81%) των χρηστών των smartphone έχουν τα τηλέφωνά τους σε λειτουργία όλη την ώρα, ακόμη και στο κρεβάτι, είπαν οι ερευνητές, ενώ τέσσερις στους δέκα ενήλικες και εφήβους ανέφερε ότι υπήρξαν περιπτώσεις, που ήλεγχαν το smartphone τους ακόμα και όταν ξυπνούσαν μέσα στη νύχτα. Η ερευνα που διεξήχθη από την εταιρεία Silentnight, έδειξε επίσης ότι το 51% των συμμετεχόντων δαπανούσαν περισσότερο χρόνο το πρωί χρησιμοποιώντας το κινητό ή τον υπολογοστή τους παρά για να φάνε πρωινό ή να ετοιμαστούν για την δουλειά.

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι με την πάροδο του χρόνου, η συνεχής έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, υπέρτασης και διαβήτη. Επίσης η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει ένα άτομο πιο επιρρεπή σε προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως άγχος και κατάθλιψη, και μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

«Καθώς οι άνθρωποι αυξάνουν τον όγκο της τεχνολογίας στα σπίτια τους, υπάρχουν περισσότεροι περισπασμοί που τους κρατούν ξύπνιους τη νύχτα, μειώνοντας την ποσότητα του ποιοτικού ύπνου που λαμβάνουν», ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Νερίνα Ραμακάν.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι  καλό θα ήταν να απενεργοποιούμε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές τουλάχιστον 60-90 λεπτά πριν πάμε για ύπνο, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στον εγκέφαλο για να ηρεμήσει.

«Ο έλεγχος των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,η περιήγηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο, διατηρεί τον εγκέφαλο σε λειτουργία, καθιστώντας πιο δύσκολη την έλευση του ύπνου», προσέθεσε.

Γενική Κλινική Δυτικής Αττικής "ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΕΙΟ Α.Ε."

Med Professionals

  • Λεωφόρος Πεντέλης 25,
  • 2106096939
  • info@med-professionals.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF)

περισσότερα

Ταξίδια στη διάρκεια της εγκυμοσύνης: τι πρέπει να γνωρίζω

περισσότερα

Κρυοσυντήρηση (πάγωμα) ωαρίων

περισσότερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εαρινές Ιώσεις

περισσότερα

Μηνιγγίτιδα

περισσότερα

Προγεννητικός έλεγχος

περισσότερα
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.