+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

Med Professionals

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας στο διάστημα!

Την Τρίτη στις 11.55 ώρα Μόσχας (συμπίπτει με την ώρα Ελλάδας) πραγματοποιήθηκε η ιστορική εκτόξευση από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν του διαστημοπλοίου Soyuz-MS19, που μεταφέρει για πρώτη φορά καλλιτέχνες για την παραγωγή της μοναδικής έως σήμερα κινηματογραφικής ταινίας με πραγματικά γυρίσματα στο Διάστημα.

Την ευθύνη για την ασφαλή μεταφορά στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του τριμελούς πληρώματος του διαστημοπλοίου Soyuz-MS19 έχει αναλάβει ως επικεφαλής του ένας από τους πλέον έμπειρους Ρώσους κοσμοναύτες, ο 49χρονος Αντόν Σκάπλεροφ, πρώην πιλότος της ρωσικής αεροπορίας, ο οποίος κατάγεται από την Κριμαία και πραγματοποιεί την τέταρτη πτήση του στο Διάστημα.

Πρόκειται για την εκτόξευση στην οποία μας είχε προσκαλέσει μέσα από το ευχαριστήριο βίντεο που μας έστειλε για την βράβευσή του στο 7ο Συμπόσιο των Med-Professionals. Οι Med-Professionals με την προτροπή και καταλυτική συμβολή του δημοσιογράφου Θανάση Αυγερινού, βράβευσαν τον κοσμοναύτη για την προσφορά του στην προβολή της Ελλάδας καθώς την Άνοιξη του 2018 επέδειξε -σε ένα ιστορικό βίντεο από το Διάστημα- το σηματάκι του ΕΟΤ, που είχε μεταφέρει μαζί του, εγκωμίασε την Ελλάδα και τις ιστορικές σχέσεις της με τη Ρωσία στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας – Ρωσίας.

Δυστυχώς οι Med-Professionals δεν καταφέραμε να οργανώσουμε ελληνική αποστολή για να παρευρεθούμε στην εκτόξευση καθώς λόγω τον υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό του Covid-19 έγινε χωρίς την ευρεία παρουσία κοινού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγο πριν από την εκτόξευση, ο Α. Σκάπλεροφ δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί θα έχει την ευκαιρία να συμβάλει στην πρώτη στην ιστορία της ανθρωπότητας ταινία, που θα γυριστεί στο Διάστημα κι ευχήθηκε να είναι παρών στην πρεμιέρα της στην Ελλάδα, «μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, όπου θα έχω την ευκαιρία να ξαναδώ πολλούς από τους φίλους μου».

Σημειωτέον, ο Αντόν Σκάπλεροφ είναι ο πρώτος Ρώσος κοσμοναύτης, ο οποίος ξεκίνησε τα προγράμματα αποκατάστασης κοσμοναυτών στην Ελλάδα το 2015, παραμένοντας για τρεις εβδομάδες μαζί με το ιατρικό προσωπικό συνοδείας και την οικογένειά του στη Χερσόνησο Ηρακλείου και τη Γεωργιούπολη Χανίων στην Κρήτη, ενώ αναμένεται με την επιστροφή του από το διάστημα να επιλέξει και πάλι την Ελλάδα για την αποθεραπεία του.

Ακριβώς στις 12.05 το διαστημόπλοιο Soyuz-MS19 βγήκε εκτός της γήινης ατμόσφαιρας και  ακολουθώντας τη συντομότερη δυνατή διαδρομή περίπου τρεις ώρες αργότερα προσέδεσε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Med Professionals

  • Λεωφόρος Πεντέλης 25,
  • 2106096939
  • info@med-professionals.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:7ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

περισσότερα

Παρουσία Med-Professionals στις ΗΠΑ - Δελτίο Τύπου

περισσότερα

Κτήμα Αναγέννηση: Κρασιά γεμάτα αγάπη, παράδοση και ποιότητα

περισσότερα
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.