+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τριανταφύλλου Χρήστος

Ορθοπαιδική

Αποκατάσταση χρόνιας ρήξης δικεφάλου

Είναι γνωστή η επίδραση της περιφερικής ρήξης του δικεφάλου τένοντος του βραχιονίου στην δύναμη της κάμψης του αγκώνος και στον υπτιασμό του αντιβραχίου. Οι περισσότερες συγκριτικές μελέτες συγκλίνουν υπέρ της αποκατάστασης της βλάβης είτε οξέως είτε σε χρόνιες ρήξεις, είτε με μια είτε με δύο προσπελάσεις.

Υπάρχουν αναμφισβήτητα επιστημονικά δεδομένα ότι η ανατομική αποκατάσταση για ένα ενεργητικό άτομο, καλώς συμμορφούμενο στην επιθυμητή μετεγχειρητική αγωγή μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως την φυσιολογική κάμψη και υπτιασμό του αντιβραχίου.

Οι κυριότερες επιπλοκές που περιγράφονται είναι οι βλάβες του οπισθίου μεσοστέου νεύρου ή του έξω δερματικού κλάδου του αντιβραχίου, και η έκτοπη οστεοποίηση και συνακόλουθη συνοστέωση κερκίδας-ωλένης

Οι ανωτέρω επιπλοκές ελαχιστοποιούνται (ιδίως η οστεοποίηση) στην μονήρη πρόσθια προσπέλαση (3) ενώ οι νευρικές βλάβες δεν φαίνονται να είναι περισσότερες σε ποσοστά.

Σε ότι αφορά τις χρόνιες ρήξεις η κυριότερη επιπλοκή τους είναι η ρίκνωση του μυός και η εκφύλιση του μυός ως αποτέλεσμα της πολύμηνης αχρησίας. Γιαυτό και σ’αυτές τις περιπτώσεις προτείνεται η αποκατάσταση με κάποια από τις διάφορες προτεινόμενες μεθόδους, ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις όπου η ρικνωμένη μάζα του μυός εξελήφθη ως νεοπλασία.

Η μετεγχειρητική αποκατάσταση περιλαμβάνει προστασία της κάμψης του αγκώνα τουλάχιστον για δύο μήνες ενώ η αποκατάσταση θα απαιτήσει διάστημα μέχρι 12 εβδομάδες μετεγχειρητικά

Ορθοπαιδικός

Τριανταφύλλου Χρήστος

  • Τριταίας 2-4, 10441
  • 2105121804
  • 6944575384
  • christriant@gmail.com

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Το σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα και η ανοικτή & ενδοσκοπική διάνοιξη του καρπιαίου συνδέσμου

περισσότερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα και η ανοικτή & ενδοσκοπική διάνοιξη του καρπιαίου συνδέσμου

περισσότερα

Σύνδρομο πιέσεως του ωλενίου νεύρου στον αγκώνα

περισσότερα

Θεραπεία με Πλάσμα πλούσιο σε Αιμοπετάλια PRP (Platelet Rich Plasma)

περισσότερα
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.