+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

SUCCESS STORIES

Βασταρδής Γεώργιος

Σπονδυλική Στήλη

Πρωτοποριακή μέθοδος διαδερμικής οστεοσύνθεσης κατάγματος οδόντα Α2 σπονδύλου με απόλυτη επιτυχία σε ασθενή 80 ετών

Τα κατάγματα στον αυχένα είναι κακώσεις οι οποίες είναι πολύ σοβαρές και χρήζουν εξειδικευμένης αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα κατάγματα του οδόντα του Α2 σπονδύλου είναι κατάγματα τα οποία είναι ασταθή.

Ο οδόντας είναι το κόκαλο που σταθεροποιεί τους Α1 και Α2 σπονδύλους στο πρόσθιο μέρος των σπονδύλων αυτών. Εάν κάποιος ασθενής που φέρει το κάταγμα αυτό, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, τηρώντας τις οδηγίες των ιατρών. Όταν κάποιος υποστεί αυτόν τον τραυματισμό, θα πρέπει να είναι αυστηρά κλινήρης και να φέρει ειδικό κολάρο αυχένα, καθώς μπορεί να μείνει τετραπληγικός, να κάνει μυελοπάθεια, ακόμα και να επέλθει ο θάνατος επειδή στο σημείο του Α2 σπονδύλου βρίσκονται στον μυελό, οι νευρικοί πυρήνες των ζωτικών λειτουργιών του σώματος.

Ο ασθενής πρέπει να είναι κλινήρης μέχρι την αντιμετώπιση του κατάγματος. Τα κατάγματα αυτά λοιπόν χρήζουν άριστης εξειδίκευσης,  προκειμένου  να αποκατασταθούν  χειρουργικά.

Ο Δρ. Γεώργιος Βασταρδής MD, PhD, Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Εξειδικευμένος στις ΗΠΑ, Διευθυντής της κλινικής Ενδοσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής  Σπονδυλικής Στήλης στο Metropolitan General, με την ομάδα του και τους συνεργάτες του για πρώτη φορά στο Metropolitan General διενήργησαν σε ασθενή  διαδερμική πρόσθια οστεοσύνθεση με αυλοφόρο συμπιεστικό κοχλία ο οποίος τοποθετήθηκε κατά μήκος του οδόντα του Α2 σπονδύλου, φέρνοντας σε επαφή τα δύο κατεαγόντα άκρα του κατάγματος οδοντωτού Α2 σπονδύλου τύπου 2.

Ένα ασταθές κάταγμα το οποίο συνέβη σε ασθενή 76 ετών ο οποίος είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να φέρει το κάταγμα αυτό. Ο ασθενής λόγω συνοσηρότητας έπρεπε να αντιμετωπισθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και το χειρουργείο να διαρκέσει όσο το δυνατόν σε λιγότερο χρόνο.

Έτσι λοιπόν το χειρουργείο πραγματοποιήθηκε στον υπερσύγχρονο χώρο του αγγειογράφου όπου εκμεταλλευτήκαμε την άριστη εικόνα δύο και τριών διαστάσεων την οποία μας δώσανε τα ειδικού τύπου μεγάλα C arm που υπάρχουν στο χώρο του αγγειογράφου. Τα ειδικού τύπου C arm τελευταίας τεχνολογίας προσέφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρουργείου μία άριστη εικόνα όπου υπήρχε η δυνατότητα της τρισδιάστατης απεικόνισης της οστεοσύνθεσης έτσι ώστε η διένεξη του χειρουργείου να γίνει με μεγάλη ασφάλεια, τεράστια ακρίβεια και άριστο αποτέλεσμα.

Για τους λόγους αυτούς, ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο πολύ γρήγορα  στο πλαίσιο που μας υπεβλήθησαν λόγω συνοσηρότητας.  Έτσι λοιπόν, η εξειδίκευση σε συνδυασμό με την τεχνολογία με την ευκρίνεια του αγγειογράφου σε δύο και τρεις διαστάσεις, σε πραγματικό χρόνο βοήθησε να έχουμε ένα άρτιο και συγχρόνως γρήγορο χειρουργικό αποτέλεσμα. Ο ασθενής μετεγχειρητικά μία ώρα, σηκώθηκε με ένα μαλακό κολάρο αυχένα το οποίο θα φέρει για κάποιες ημέρες και δέκα ώρες μετά το χειρουργείο εξήλθε από το νοσοκομείο περιπατητικός.

Χειρουργός

Βασταρδής Γεώργιος

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 71, 11521
  • 2106502640
  • 6936922952
  • gvastardis@hotmail.com

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Καινοτόμες Ενδοσκοπικές και Ελάχιστα Επεμβατικές Χειρουργικές Τεχνικές για την αντιμετώπιση των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης

περισσότερα

Ελάχιστα επεμβατική πλάγια προσπέλαση σε τρία διαδοχικά επίπεδα

περισσότερα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελάχιστα επεμβατική πλάγια προσπέλαση σε τρία διαδοχικά επίπεδα

περισσότερα

Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στη σπονδυλική στήλη

περισσότερα
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.