+30 210 60 96 939, +30 210 80 35 737
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • >
  • BLOG

ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γρέκα Αθηνά

Διάφορα

Η ηλικία της μοναξιάς

Ένα άρθρο για την αγαπημένη τρίτη ηλικία Αφιερωμένο στους ηλικιωμένους ασθενείς μου

Τα άτομα που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία έχουν βιώσει και βιώνουν ένα σύνολο από απώλειες στη ζωή τους, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα της μοναξιάς και της απομόνωσης που βιώνουν. Η απουσία φίλων και γνωστών, ο θάνατος του/ της συζύγου, καθώς και η μείωση της κινητικότητας, με συνέπεια τον περιορισμό των κοινωνικών συναναστροφών οδηγούν σε αύξηση της μοναξιάς.
Σε κάθε επικοινωνία  μαζί τους , αναφέρουν το πόσο μόνοι νιώθουν αλλά παράλληλα και το πόσο τυχεροί είναι όταν τους αφιερώνουμε τον χρόνο για να μιλήσουν μαζί μας.

Είναι σημαντικό να μπαίνουμε στη θέση αυτών των ανθρώπων και να προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους με πραγματική έγνοια φροντίδα και αγάπη. 

Πώς θα νιώθαμε αν βιώναμε τη δική τους κατάσταση και τι θα θέλαμε εμείς από τους άλλους;

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι οι ηλικιωμένοι γονείς μας, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας , η οικογένειά μας και οι ρίζες μας.

Εμβαθύνοντας με υπομονή κι αγάπη στους χαρακτήρες αυτών  των ανθρώπων , μιας άλλης εποχής, μαθαίνεις  ζωντανές ιστορίες-εμπειρίες, μιας άλλης ζωής πολύ πιο δύσκολης από τη σημερινή.

Την περπάτησαν όμως στοικά με αξιοπρέπεια , με ηθικές αρχές, με αυταπάρνηση για την οικογένεια τους και σεβασμό!

Με αυτές τις αρχές και μας μεγάλωσαν.

Και τώρα πλέον, ανήμποροι κι ανυπεράσπιστοι σε μια καθημερινότητα, με μεγάλη κρίση αξιών μέσα στο διάβα του χρόνου, που τρέχει με ατελείωτους ρυθμούς σαν να μην έχει τελικό προορισμό, άλλοι απολαμβάνουν τους κόπους τους με την αγάπη και τη φροντίδα των παιδιών τους κι άλλοι πάλι όχι...

Η κάθε ιστορία τους ,που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, μια σύνοψη της ιστορίας ολόκληρης της Ελλάδας μιας άλλης εποχής, που δοκιμάστηκε κι εκείνη μαζί με αυτούς τους υπερήλικους μαχητές.

Τα διδάγματα πολλά.

Αξίζουν όλο το σεβασμό μας, αξίζουν το χρόνο μας, την υπομονή μας στο αργό από τα χρόνια βάδισμά τους… 

Παθολόγος

Γρέκα Αθηνά

  • Πατησίων 122, 11257​
  • 2110123610
  • 6932729770
  • grekaathina@gmail.com
Med Professionals Logo

Ο όμιλος επικοινωνίας Med-Professionals αποτελεί ένα δυνατό δίκτυο Εξειδικευμένων Ιατρών με ηγετικό ρόλο την ιατρική ενημέρωση αλλά και στην προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού παγκοσμίως, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες ενημέρωσης σε ασθενείς που επιθυμούν εξειδικευμένη κι εξατομικευμένη θεραπεία. Εστιάζουμε στην επικοινωνία ανάμεσα σε ασθενή και ιατρό, με αξιοπιστία και υπευθυνότητα, δύο αξίες που ακολουθούν τους Med-Professionals από την πρώτη στιγμή της ένταξής τους στον χώρο της Ιατρικής Ενημέρωσης.